Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-03-2023 13:57

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Μιχάλη Γιωργάλλα.

Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική υπό το φως της παράτασης της θητείας του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2023.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Εθνική Φρουρά είναι πολύ σημαντικά και τυγχάνουν αναγνώρισης.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι στο επόμενο διάστημα της θητείας του ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς θα έχει αγαστή συνεργασία και με τον νέο Υπουργό Άμυνας, σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι κοινός.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Άμυνας υπέγραψε τη σχετική παράταση.

Η παράταση του διορισμού του Αντιστράτηγου Ζερβάκη γίνεται με στόχο τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της Εθνικής Φρουράς και την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των διαδικασιών μέχρι τον διορισμό νέου Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

Κατά τη συνάντηση, ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης τόσο του ιδίου όσο και της Πολιτείας προς το πρόσωπό του.

Εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες προς τον τέως και νυν Υπουργό Άμυνας, τον Υπαρχηγό και τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, καθώς και το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία που είχαν.

(ΡΜ/ΝΓ/ΕΧΡ)