Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-03-2023 11:17

Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό για ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών από ισχυρούς ανέμους

Η Δύναμη της Πολιτικής Άμυνας προβαίνει στις πιο κάτω συστάσεις προς το κοινό με στόχο την πρόληψη και την ορθή προετοιμασία για ελαχιστοποίηση των κινδύνων και αρνητικών συνεπειών από ισχυρούς ανέμους:

Πριν και κατά τη διάρκεια των ισχυρών ανέμων

  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται ισχυροί άνεμοι, να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις, να καταφεύγετε σε κλειστούς χώρους και να κλείνετε πόρτες και παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
  • Απομακρύνετε από εξωτερικούς χώρους αντικείμενα τα οποία δεν είναι εφικτό να στερεωθούν (π.χ. γλάστρες, τραπεζάκια, καρέκλες, διακοσμητικά είδη κ.α.) και να αποφεύγετε κάθε είδους εργασία/ενέργεια, η οποία δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά.
  • Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
  • Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, πινακίδες ή μπαλκόνια και στερεώστε καλά όλα τα αντικείμενα τα οποία ενδέχεται να παρασυρθούν από τον άνεμο και να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς (π.χ. πινακίδες, ντεπόζιτα, θερμοσίφωνες κ.α.).
  • Συστήνεται όπως οι εργοδότες λαμβάνουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, οι οποίοι εκτελούν εργασίες σε εξωτερικούς χώρους (π.χ. προσωρινή αναστολή εργασιών σε εργοτάξια κ.α.).

(ΕΦυς/ΜΒ/ΣΧ)