Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-03-2023 14:50

Υπογραφή Πλαισίου Συνεργασίας μεταξύ του Κυπριακού και Σερβικού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS & ISS)

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS), στο πλαίσιο της ενίσχυσης και διατήρησης των διεθνών σχέσεων συνεργασίας με εταίρους του, φιλοξενεί στην Κύπρο Αντιπροσωπεία του Σερβικού Οργανισμού Τυποποίησης (ISS - Institute for Standardisation of Serbia) με τον οποίο προτίθενται να συνυπογράψουν Πλαίσιο Συνεργασίας (MoU).

Η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου, 2023, και η Συμφωνία σκοπό έχει την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και τη μεταφορά γνώσεων και πρακτικών στον τομέα της τυποποίησης, καθώς και άλλων συναφών δραστηριοτήτων. Οι δύο Οργανισμοί κοινό στόχο έχουν την εφαρμογή  και προώθηση της ευρωπαϊκής και διεθνούς τυποποίησης. Το Πλαίσιο Συνεργασίας στοχεύει, επίσης, στην επισημοποίηση της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και στην ανάπτυξη ερευνητικών και άλλων σχέσεων μεταξύ των δύο οργανισμών στον ευρύτερο τομέα της ποιότητας.

Σχετικά με τον CYS

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης είναι ο Εθνικός Φορέας Τυποποίησης της Κύπρου. Εκπροσωπεί τα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα της Κύπρου σε όλους τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς τυποποίησης. Συνεργάζεται με διαφορετικούς κλάδους, επιχειρήσεις, κυβερνητικούς οργανισμούς και καταναλωτές για την ανάπτυξη Κυπριακών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών προτύπων. Ο CYS είναι ο αρμόδιος φορέας για την υιοθέτηση και εφαρμογή των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Προτύπων στην Κύπρο.

(ΕΠ/ΕΧΡ)