Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-03-2023 10:39

Ο Υπουργός Εργασίας παρευρέθηκε στην Ημέρα Καριέρας 2023 του ΤΕΠΑΚ και συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου επισκέφθηκε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), παρευρέθηκε στην εκδήλωση με τίτλο “Unlock Your Future: Ημέρα Καριέρας 2023”, στην οποία συμμετείχαν πέραν των 60 εργοδοτών και επιχειρήσεων, και συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτη Ζαφείρη.

Ο κ. Παναγιώτου συζήτησε με τους διοργανωτές και τους φοιτητές, ενώ αντάλλαξε απόψεις με τους εκπροσώπους των οργανισμών και των επιχειρήσεων, όπου αναδείχθηκε η αμοιβαία ανάγκη για αποτελεσματική διασύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, τόσο για τη βελτίωση της στελέχωσης των επιχειρήσεων όσο και για την αύξηση της απασχόλησης των νέων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του Υπουργού με τον Πρύτανη, συζητήθηκε η σημαντικότητα της επιστημονικής υποστήριξης στην επαγγελματική κατάρτιση για την ουσιαστική ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, και διαπιστώθηκε η κοινή επιθυμία για συνεργασία, ιδιαίτερα ενόψει της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων.

Ο Υπουργός επανέλαβε ότι η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας είναι η αναπτυξιακή προμετωπίδα του Υπουργείου Εργασίας και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας.

(ΜΠ/ΜΓ/ΕΧΡ)