Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-02-2018 21:30

Χαιρετισμός Υφυπουργού Παρά τω Προέδρω στο Gala Dinner για την υποδοχή του Τροπαίου του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, σε αυτή την ευχάριστη βραδιά που διοργανώνει η εταιρεία Α/φοί Λανίτη και η Coca-Cola με την ευκαιρία της άφιξης στην Κύπρο του βαρύτιμου και αυθεντικού Τροπαίου του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Μια πρωτοβουλία που μας χαρίζει μια πρώτη, αλλά και σπάνια γεύση από το μεγαλύτερο και πολυαγαπημένο αθλητικό γεγονός, το Παγκόσμιο Κύπελλο, τη σημαντικότερη γιορτή του ποδοσφαίρου. Μια πρωτοβουλία που δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες συμπατριώτες μας, λάτρεις του ποδοσφαίρου να γίνουν μέτοχοι στιγμών απόλυτης χαράς και ευτυχίας, βλέποντας από κοντά το ιστορικό τρόπαιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Το Τρόπαιο αυτό είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα του αθλητισμού διεθνώς και έχει κατακτηθεί από παγκοσμίου φήμης εθνικές ομάδες. Έχει τιμήσει θρυλικούς ποδοσφαιριστές και προπονητές που αγωνίστηκαν με ήθος και αξιοπρέπεια για το εθνόσημο της φανέλας τους. Ποδοσφαιριστές και προπονητές που με τη σωστή αγωνιστική τους συμπεριφορά, κέρδισαν το χειροκρότημα, ανέδειξαν το ποδόσφαιρο και σφράγισαν την παγκόσμια ιστορία του.

Ως Ελληνικός Πολιτισμός, μπορούμε για ακόμη μια φορά να υπερηφανευόμαστε, αφού το αρχαίο ελληνικό παιγνίδι «Επίσκυρος» αποτελεί πρόδρομο του σύγχρονου ποδοσφαίρου, γεγονός που αναγνωρίζεται ακόμη και από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τη γνωστή FIFA.

Πέρασαν, κιόλας, 90 ολόκληρα χρόνια από το 1928 όπου ο Ζιλ Ριμέ, τότε Πρόεδρος της FIFA, σχεδιάζοντας και δημιουργώντας το Πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, πραγματοποίησε το όνειρό του να ενωθεί όλος ο πλανήτης με μία ποδοσφαιρική μπάλα και να μιλήσουν όλοι τη «γλώσσα του ποδοσφαίρου». Πρώτη χώρα διοργάνωσης η Ουρουγουάη, η οποία το 1930 φιλοξένησε το Πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA, με μόλις 13 ομάδες.

Σήμερα, η Κύπρος μας υποδέχεται το δεύτερο αυθεντικό τρόπαιο του Παγκόσμιου Κυπέλλου που σχεδιάστηκε μετά το 1970, αποτελούμενο από χρυσό 18 καρατίων και βάρος λίγο περισσότερο από 6 κιλά. Το Τρόπαιο απεικονίζει δύο ανθρώπινες μορφές να κρατούν τη γη ψηλά, συμβολίζοντας τη δύναμη της νίκης και την οικουμενικότητα του ποδοσφαίρου.

Αυτό λοιπόν το Τρόπαιο, που ανάγεται σε ένα σύμβολο αριστείας, έχουμε την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενούμε για πρώτη φορά στο νησί μας. Η Κύπρος μας αποτελεί έναν από τους πενήντα σταθμούς του FIFA World Cup Trophy Tour, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Ρωσία, τον Σεπτέμβριο του 2017 και θα επισκεφθεί περισσότερες από 50 χώρες σε έξι ηπείρους πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου τον Ιούνιο του 2018.

Θα ήταν παράλειψή μου στο σημείο αυτό να μην συγχαρώ θερμά την Coca-Cola και την εταιρεία Α/φοί Λανίτη για την επιτυχία τους να εξασφαλίσουν την έλευσή του στη χώρα μας, στο πλαίσιο της διαχρονικής τους συνεργασίας με τη FIFA.

Κλείνω τον χαιρετισμό μου με την ευχή, τέτοιες πρωτοβουλίες να αναδεικνύουν συνεχώς το γνήσιο ιδεώδες του αθλητισμού, να προάγουν την ευγενική άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι και να εξαφανίζουν οποιεσδήποτε σκιές βαρβαρότητας οπαδών και άλλες σκοπιμότητες το στιγματίζουν.

Παράλληλα εύχομαι να αποτελέσουν το κίνητρο για ακόμη περισσότερες κατακτήσεις και επιτυχίες στο χώρο του ποδοσφαίρου, από τα νεότερα ταλέντα του τόπου μας, προάγοντας τον αθλητισμό της χώρας μας.

Καλή επιτυχία και στη φετινή διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλου στη Ρωσία, με ακόμη περισσότερες απολαυστικές και μοναδικές στιγμές ποδοσφαίρου. 

Ευχαριστώ και καλή σας συνέχεια.

 

-------------------------

 

ΜΓ/ΕΙ