Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-08-2018 17:01

Χαιρετισμός του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου στην εκδήλωση για την ανακήρυξη του κ. Δ. Κωνσταντίνου σε Μεγάλο Ευεργέτη της Κοινότητας Μιτσερού, χθες

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Προέδρου και των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου Μιτσερού για να παραστώ σε αυτή την όμορφη τελετή, που πραγματοποιείται προς τιμή ενός ξεχωριστού ανθρώπου του κ. Δαμιανού Κωνσταντίνου με καταγωγή από το Μιτσερό. Απόψε, ολόκληρη η Κοινότητα σε συνεργασία με την Εκκλησία και την Πολιτεία επιβραβεύουν έναν αξιόλογο άνθρωπο με χαρισματική προσωπικότητα, που έφυγε σε μικρή ηλικία από το χωριό του με σκοπό να σπουδάσει και που στην πορεία κατάφερε να αναπτύξει πλούσια και επιτυχημένη επιχειρηματική δράση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προάγοντας ταυτόχρονα ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωφελές έργο και υπηρετώντας ποικιλότροπα και με κάθε ευκαιρία τη γενέτειρά του, την ιδιαίτερη του πατρίδα αλλά και ευρύτερα τον ελληνισμό.

Διαχρονικά, η κοινωνική του αποστολή επικεντρώνεται στην ανιδιοτελή αγάπη και στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο, καθώς, επίσης, στη διατήρηση και στην προβολή της ελληνοχριστιανικής παράδοσης με γνώμονα την περαιτέρω καλλιέργεια και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο κ. Δαμιανός Κωνσταντίνου σε χρόνια δύσκολα, με εφόδια την έφεση στα γράμματα, τη μόρφωση, την ευφυΐα μα κυρίως την αγάπη και τη στήριξη της οικογένειάς του κατάφερε να διαπρέψει στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή.

Με τη λεπτότητα και την ευγένεια που τον διακρίνει, την ευρύτητα γνώσεων, την επαγγελματική του πείρα, την εγκάρδια και αξιοπρεπή του στάση αποσπά την ειλικρινή αγάπη, την εκτίμηση και τον θαυμασμό. Η ουσιαστική συμμετοχή του στα κοινά επικεντρώνεται στην έμπρακτη αλληλεγγύη, αφού προσφέρει την ευκαιρία στους πολίτες να δοκιμάσουν στην πράξη τις δυνατότητές τους, να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους, να πιστέψουν στις δικές τους δυνάμεις και να νιώσουν μέσα από αυτή τη δημιουργική διαδικασία χαρά, ενθουσιασμό και ελπίδα.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθούμε στη δημιουργία του Κέντρου Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, στην μόνιμη χορηγία που παρέχει στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Κολλέγιο Αθηνών, στην Ομηρική Ακαδημία «Euroclassica», στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, καθώς, επίσης, στην παροχή υποτροφιών, δωρεές σε διάφορες εκκλησίες και στήριξη στο έργο ποικίλων κοινωνικών φορέων.

Με γνήσιο ενδιαφέρον προχώρησε σε σημαντικά έργα και στη γενέτειρά του, που παρά την πολύχρονη απουσία του, όχι μόνο δεν ξεχνά αλλά πάντοτε επιστρέφει με νοσταλγία και μεγάλη αγάπη, προωθώντας την πνευματική ανάπτυξη στον τόπο καταγωγής του. Η δημιουργία του Αμφιθεάτρου «Κωστής Δαμιανού», που φιλοξενεί και την αποψινή τελετή, καθώς και η ίδρυση του Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας, που στεγάζει τα γραφεία και τη βιβλιοθήκη και το οποίο αξιοποιείται για την οργάνωση διαλέξεων, εκθέσεων έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας και άλλων εκδηλώσεων, δίνουν ώθηση στην ποιοτική πολιτιστική δημιουργία και συμβάλλουν στη σωστή αξιοποίηση και προβολή της παράδοσης και της τοπικής ιστορίας.

Οι συγχωριανοί του Δαμιανού Κωνσταντίνου, η Εκκλησία της Κύπρου και ευρύτερα η κυπριακή Πολιτεία εκφράζουν από κοινού τις θερμές ευχαριστίες και τη βαθιά ευγνωμοσύνη στον αξιόλογο αυτό άνθρωπο για την πολυετή και σημαντική κοινωνική προσφορά του στον τόπο μας και όχι μόνο. Η αποψινή ανακήρυξή του ως Μεγάλου Ευεργέτη της Κοινότητας Μιτσερού αποτελεί ένδειξη αναγνώρισης, τιμής και απεριόριστου σεβασμού στο πρόσωπο, στο έργο και στη γενικότερη δράση, που ανέπτυξε διαχρονικά ο ευπατρίδης Δαμιανός Κωνσταντίνου.

Δράττομαι της ευκαιρίας για να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια τόσο στον ίδιο προσωπικά όσο και στην οικογένειά του, που πάντοτε στηρίζει και ενθαρρύνει τις προσπάθειές του. Θερμά συγχαρητήρια εκφράζω και στο Κοινοτικό Συμβούλιο Μιτσερού για την πρωτοβουλία της άρτιας αυτής διοργάνωσης καθώς και σε όλους εσάς που τιμάτε με την παρουσία σας τον ευγενικό σκοπό της αποψινής εκδήλωσης.   

______________

ΡΜ/ΣΧ