Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-02-2018 15:00

Τοποθέτηση Αστυνομίας σχετικά με δημοσιεύματα για την υπόθεση υποκλοπής και δημοσιοποίησης μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας κας Ελένης Λοϊζίδου

Αναφορικά με δημοσιεύματα σε εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό Τύπο καθώς και σε ενημερωτικές εκπομπές σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης σε σχέση με την έρευνα στην υπόθεση υποκλοπής και δημοσιοποίησης μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εισαγγελέως της Δημοκρατίας κας Ελένης Λοϊζίδου, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Η έρευνα δεν άρχισε με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα αλλά κατόπιν καταγγελίας, στην οποία προέβη προς την Αστυνομία, η κα Ε. Λοϊζίδου, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας και ακολούθως και οι Εισαγγελικές Αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μετά την καταγγελία της κας Λοϊζίδου η Νομική Υπηρεσία με επιστολή της στην Αστυνομία ζήτησε τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας. Η διεξαγόμενη έρευνα αφορά στο ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, τα οποία σχετίζονται τόσο με την υποκλοπή των μηνυμάτων όσο και με την δημοσίευση ή επαναδημοσίευση τους. Στο πλαίσιο των ερευνών, όπως συμβαίνει σε κάθε έρευνα κατόπιν καταγγελίας, είναι απαραίτητο όπως ληφθούν καταθέσεις από οποιαδήποτε πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως να εμπλέκονται, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να υποβάλουν τις δικές τους θέσεις.

Η Αστυνομία τονίζει ότι διεξάγει ανεπηρέαστα την έρευνά της στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, με στόχο την ολοκλήρωση των εξετάσεων. Μετά τη συγκέντρωση όλου του απαραίτητου μαρτυρικού υλικού, ο φάκελος θα αποσταλεί στη Νομική Υπηρεσία για να αξιολογηθεί και να αποφασισθεί ο περαιτέρω χειρισμός της υπόθεσης.

Η Αστυνομία διευκρινίζει ότι όλες οι ενέργειές της γίνονται καθηκόντως, αυστηρά στο πλαίσιο διερεύνησης των καταγγελιών που έχει ενώπιόν της.

____________

ΕΛ/ΣΧ