Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-05-2023 17:29

Έγκριση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων σε Ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και του Πύργου Τιλλιρίας, από το Υπουργικό Συμβούλιο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Παναγιώτου για την προκήρυξη του Σχεδίου με τίτλο «Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων σε Ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και του Πύργου Τιλλιρίας κατά τις περιόδους Ιουνίου - Ιουλίου 2023 και Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2023».

Το Σχέδιο θα λειτουργήσει για την περίοδο από 16/6/2023 μέχρι 31/7/2023 και από 1/9/2023 μέχρι 31/10/2023 ή μέχρι εξαντλήσεως του σχετικού κονδυλίου βάσει του οποίου θα επιχορηγείται πλήρως 4ήμερη διαμονή (3 νύχτες), από Παρασκευή ως Δευτέρα και από Τρίτη έως Παρασκευή, με πλήρη διατροφή, για συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, για διακοπές σε θέρετρα των ορεινών περιοχών και του Πύργου Τιλλιρίας.

Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί:

(1)       δικαιούχοι του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν τη μικρή επιταγή),

(2)       χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος,

(3)       συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €15.500 για μονήρεις και,

(4)       συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €20.000 για οικογένειες

            καθώς και σε εξαρτώμενά τους πρόσωπα, όπως αυτά καθορίζονται στο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα.

Η δαπάνη για υλοποίηση του Σχεδίου για τη συμμετοχή 5.200 περίπου προσώπων εκτιμάται στις οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ (€800.000).

Στόχος του Σχεδίου είναι, αφενός η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους χαμηλοσυνταξιούχους  αλλά, επίσης, και η στήριξη των ορεινών θερέτρων του τόπου μας, τα οποία με τη λειτουργία τους προσφέρουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας σε περιοχές εκτός των αστικών κέντρων, ενισχύουν το τουριστικό προϊόν της Κύπρου κατά τους χειμερινούς μήνες βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και με τη λειτουργία τους στηρίζουν σε σημαντικό βαθμό τις κοινότητες εντός των οποίων δραστηριοποιούνται.

Όσον αφορά στη διαδικασία υποβολής αίτησης, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα ενημερώσει τους δικαιούχους αναλυτικά, μόλις οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες αναφορικά με την εφαρμογή του Σχεδίου.

ΜΠ/ΣΧ