Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-05-2023 08:27

Υπογραφή μνημονίου συναντίληψης μεταξύ του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και του Πανεπιστημίου Frederick, στο πλαίσιο του 3ου Blue Limassol Forum

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου, το 3ο Blue Limassol Forum, το οποίο συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λεμεσού και το Πανεπιστημίο Frederick, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στη Λεμεσό. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, χαιρέτισε η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη, η οποία επισήμανε ότι το Blue Limassol Forum προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών και συζήτηση καλών πρακτικών και στρατηγικών για την αποτελεσματική επίτευξη των στόχων του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και ότι με σεβασμό στο περιβάλλον, το συνέδριο προωθεί τη Γαλάζια Ανάπτυξη, μέσω της μετάβασης σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την επίτευξη ουδετερότητας στις εκπομπές άνθρακα, προτεραιότητες κρίσιμες στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υφυπουργείου Ναυτιλίας.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία του Δήμου Λεμεσού με τη συμμετοχή του στο EU Mission Cities, για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις, μέχρι το 2030, και διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη, ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει πλήρως αυτή την προσπάθεια, προωθώντας δράσεις και επιταχύνοντας την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαικής Ένωσης για απανθρακοποίηση. Συνεχίζοντας, είπε «Καθώς προχωράμε προς τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, χρειαζόμαστε έμπειρους επαγγελματίες με περιβαλλοντική συνείδηση» και συνέχισε λέγοντας ότι το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ενθαρρύνει την εκπαιδευτική αριστεία, με προτεραιότητα την ναυτική/ναυτιλιακή περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και το Πανεπιστήμιο Frederick, στο πλαίσιο του συνεδρίου, υπέγραψαν μεταξύ τους Μνημόνιο Συναντίληψης, το οποίο υπέγραψαν, η Υφυπουργός κα Μαρίνα Χατζημανώλη και ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Ανάπτυξης και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Δρ. Μιχάλης Κωμοδρόμου.

Σκοπός του Μνημονίου, είναι η ανάπτυξη συνεργασίας σε τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και ειδικότερα σε θέματα ναυτιλίας και ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής. Στο πλαίσιο του Μνημονίου θα υλοποιηθούν προγράμματα εκπαίδευσης/κατάρτισης στελεχών του Υφυπουργείου, διεξαγωγή συνεδρίων και διαλέξεων με θέματα που αφορούν τη ναυτιλία, διεξαγωγή εργασιών, μελετών, καθώς και η ανάληψη κοινού ερευνητικού έργου, για θέματα που αφορούν τον κυπριακό ναυτιλιακό τομέα, το ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου στον τομέα της ναυτιλίας και τις ανάγκες σε θέσεις εργασίας, η γαλάζια οικονομία και άλλοι συναφείς με την ναυτιλία τομείς. Επίσης, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας θα προσφέρει σύντομη πρακτική εξάσκηση σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Frederick.

 

(ΜΒ/ΕΧΡ)