Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-01-2018 16:19

Ο ΥΜΕΕ Μάριος Δημητριάδης προσφώνησε εκδήλωση που διοργάνωσε η Αγγλική Σχολή Λευκωσίας για τον τομέα του διαστήματος

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, στο πλαίσιο της οποίας μαθητές της Σχολής συνομίλησαν ζωντανά με τον αστροναύτη της NASA,  συνταγματάρχη Mark Vande Hei, που βρίσκεται στο διάστημα, σε τροχιά εντός του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, προσφώνησε  ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης.

Στην ομιλία του ο κ. Υπουργός, σημείωσε ότι η χώρα μας έχει ήδη εμπλακεί σε στρατηγικές διαστημικές συνεργασίες, οι οποίες αναμένεται να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Αναφέρθηκε στην συμφωνία που υπέγραψε η χώρα μας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, από την οποία η Κύπρος θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη. Ο κύριος Δημητριάδης πρόσθεσε ότι μεγάλο μέρος της επένδυσης που έγινε μέσω της συμφωνίας, της τάξης του 90% περίπου, επιστρέφεται στη χώρα μας υπό μορφή κεφαλαίων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον τομέα της έρευνας.

Ενθάρρυνε παράλληλα τους μαθητές να ενδιαφερθούν για επαγγελματική σταδιοδρομία σε θέματα διαστήματος και εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, για τα εξαιρετικά της επιτεύγματα, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «ARISS».

-------------------------

ΔΚ/ΕΙ