Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-06-2023 09:06

Συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας με τον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργο Παπαναστασίου και τον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών κ. Ανδρέα Κυπριανού, όπου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και περαιτέρω αναβάθμισης της συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου και Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ). Ο κ. Κυπριανού συνεχάρη τον κ. Παπαναστασίου για τον διορισμό του και ευχήθηκε κάθε επιτυχία και δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

Ο ΚΟΑΠ και το Υπουργείο διατηρούν συμφωνία αναδοχής για τα επενδυτικά προγράμματα που επιδοτεί ο Οργανισμός: το «ΕΠΣΑ 3α Επενδύσεις στις Οινοποιητικές Επιχειρήσεις» και το «Μέτρο 4.2 Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων».

Στη συνάντηση αναφέρθηκε ότι η συμφωνία αναδοχής που ισχύει προνοεί διάφορους µηχανισµούς ελέγχου και αλληλοενημέρωσης από και προς τον ΚΟΑΠ. Οι µηχανισμοί αυτοί είναι σύμφωνοι πάντα µε τις κοινοτικές οδηγίες και κανονισμούς, αλλά και µε τον κώδικα αποτελεσματικής επικοινωνίας µε τους Αναδόχους που εφαρμόζεται από το 2005. Οι συμφωνίες Αναδοχής αξιολογούνται σε συνεχή βάση και προωθούνται αναθεωρήσεις όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ανέφεραν, επίσης, ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών είναι δεδομένη και συνεχής και ότι η άψογη αυτή συνεργασία θα συνεχίσει με την ίδια επιτυχημένη πορεία, για το καλό της αγροτικής οικονομίας του τόπου μας.

(ΝΓ/ΣΧ)