Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-06-2023 13:28

Η Ολομέλεια του Club of Venice συνεδρίασε στη Λευκωσία

Συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα του τομέα επικοινωνίας 

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) διοργάνωσε στη Λευκωσία την 67η Σύνοδο της Ολομέλειας του Club of Venice (Plenary Meeting of the Club of Venice) του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πέμπτη 1η Ιουνίου και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Το Club of Venice είναι φόρουμ ανταλλαγής ιδεών και βέλτιστων πρακτικών των επικεφαλής σε θέματα επικοινωνίας των κρατικών φορέων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με επικέντρωση στην ευρωπαϊκή θεματολογία. Στο πλαίσιο αυτό, στην Ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία συμμετείχαν, πέραν των επικεφαλής και στελεχών του τομέα της επικοινωνίας των κρατών μελών και θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στελέχη των Ηνωμένων Εθνών και της Ουκρανίας, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα επικοινωνίας διαχείρισης κρίσεων, μετανάστευσης, ανάπτυξης ικανοτήτων και αξιοποίησης διαθέσιμων πόρων. 

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Διευθύντρια του ΓΤΠ κα Αλίκη Στυλιανού, σημειώνοντας πως διοργανώσεις αυτού του είδους ενισχύουν τους δεσμούς ανάμεσα σε επαγγελματίες στον τομέα της επικοινωνίας και ενθαρρύνουν την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων, παρέχοντας την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντες τους με νέες ιδέες, πρακτικές και διαφορετικές προσεγγίσεις.

Χαιρετισμούς κατά την έναρξη της Συνόδου απηύθυναν ο Επικεφαλής Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Αντρέας Κεττής, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Νικόλαος Ίσαρης και ο Γενικός Γραμματέας του Club of Venice κ. Vincenzo Le Voci.

Σημειώνεται ότι, οι εργασίες της Ολομέλειας διεξήχθησαν υπό το καθεστώς των κανόνων τσάχαμ (chatham rules).

(ΝΓ/ΣΧ)