Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-06-2023 15:54

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής κας Αννίτας Δημητρίου με τoν Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών καθηγητή κ. Μιχαήλ- Κωνσταντίνο Σταθόπουλο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Ομότιμο καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχαήλ- Κωνσταντίνο Σταθόπουλο, ο οποίος συνοδευόμενος από τον καθηγητή Λουκά Γ. Χριστοφόρου, Πρόεδρο της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών πραγματοποιεί επίσκεψη, στο πλαίσιο συμμετοχής του σε ημερίδα «Ενεργειακή αυτοδυναμία ΕΕ και δυνατότητες ΑΠΕ» που διοργανώνεται στην Κύπρο. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών κ. Ανδρέας Δημητρίου και τα μέλη αυτής κ.κ. Σωτήρης Καλογήρου και Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.

Καλωσορίζοντας τον κ. Σταθόπουλο, η κα Δημητρίου εξέφρασε τη βεβαιότητά της για τον καταλυτικό ρόλο που ο ίδιος μπορεί να διαδραματίσει υπό την εγνωσμένη του αυθεντία στην αντιμετώπιση σύνθετων σύγχρονων προκλήσεων, όπως το ζήτημα της ενεργειακής αυτοδυναμίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών από την πλευρά του εξέφρασε τη συγκίνησή του για την παρουσία του στην Κύπρο και αναφέρθηκε στην   επικείμενη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ακαδημίας Αθηνών και της Κυπριακής Ακαδημίας  Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, ως  συμφωνίας πλαισίου για σκοπούς ανταλλαγής τεχνογνωσίας, την οποία θα ακολουθήσουν άλλες επιμέρους συμφωνίες. Ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις πολύ στενές σχέσεις που διατηρεί με την Κύπρο, ενώ στη συνέχεια έγινε ανταλλαγή απόψεων για το κυπριακό πρόβλημα και τις δυσκολίες επίλυσής του, όπως και στις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, όπως ο  πόλεμος στην Ουκρανία, εξελίξεις που  καταδεικνύουν ότι οι δημοκρατικές αρχές και αξίες δεν πρέπει σήμερα να θεωρούνται δεδομένες.

Εκφράζοντας την ευαρέσκειά της για τη συνεργασία των ιδρυμάτων των δύο χωρών, η Πρόεδρος της Βουλής αποδέκτηκε πρόσκληση που της απηύθυνε ο κ. Σταθόπουλος να επισκεφθεί την Ακαδημία Αθηνών.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)