Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-02-2018 09:00

Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες. Η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον των τροφίμων και της γεωργίας, η αναθεώρηση της στρατηγικής της ΕΕ για την βιο-οικονομία και το σχέδιο πρωτεϊνών της ΕΕ αποτέλεσαν τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου.

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του μέλλοντος της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020, ο Υπουργός Γεωργίας δήλωσε ότι η Κύπρος αναμένει τη διατήρηση του ρόλου των άμεσων ενισχύσεων ως μέσο συμπλήρωσης και στήριξης του γεωργικού εισοδήματος. Εντούτοις, η εφαρμογή μηχανισμών στόχευσης των άμεσων πληρωμών πρέπει να είναι προαιρετική και να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των κρατών μελών. Επίσης, ο κ. Κουγιάλης ζήτησε τη συνέχιση και τη βελτίωση της συνδεδεμένης ενίσχυσης των γεωργών, με τρόπο που να συμβάλλει στη στήριξη της τοπικής παραγωγής προϊόντων. Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη για απλούστευση της διαδικασίας έγκρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και του τρόπου με τον οποίο οι γεωργοί θα υποβάλλουν αιτήσεις για εξασφάλιση αγροτικής στήριξης.

Ο Υπουργός με την ευκαιρία της αποχώρησής του ευχαρίστησε τον Επίτροπο Γεωργίας για την εξαίρετη συνεργασία τα τελευταία πέντε χρόνια καθώς και τους ομολόγους του. Ο Επίτροπος Phil Hogan και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Rumen Porodzanov εκ μέρους των Υπουργών της ΕΕ ευχαρίστησε τον κ. Κουγιάλη για την εποικοδομητική συνεργασία και την προσφορά του στη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη της ΕΕ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο του έργο.

O κ. Κουγιάλης επέστρεψε χθες το βράδυ στην Κύπρο.

---------------------------
ΑΧ/ΕΙ