Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-06-2023 10:11

Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας θα ηγηθεί αποστολής της Συνέλευσης στην Ουγγαρία και στην Αυστρία

O βουλευτής κ. Πανίκος Λεωνίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μεταβαίνει αύριο στην Ουγγαρία, για να ηγηθεί αποστολής της Συνέλευσης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα της ΔΣΟ, Έλληνα βουλευτή, δρα Μάξιμου Χαρακόπουλου. Στην αποστολή θα συμμετέχουν επίσης ο Σέρβος βουλευτής κ. Alexandr Cotric, ο εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας στην Ουγγρική Εθνοσυνέλευση κ. Λαοκράτης Κοράνης και ο Σύμβουλος της ΔΣΟ κ. Κώστας Μυγδάλης.

Η επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΔΣΟ στην Ουγγαρία εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της Συνέλευσης για ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης αναφορικά με την καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η αντιπροσωπεία θα γίνει δεχτή από τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Ουγγαρίας κ. László Kövér και θα έχει συνάντηση με την Ομάδα Προγεύματος Προσευχής της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης.

Την Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023, θα γίνει παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου της ΔΣΟ με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο», στο Κέντρο  «Βυζάντιο» του Κολλεγίου «Eötvös József» στη Βουδαπέστη.

Την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023, η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ θα μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα έχει χωριστές συναντήσεις με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Δικτύου Καθολικών Νομοθετών, τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο της Βιέννης, Καρδινάλιο κ. Christoph Schönborn και τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο. 

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)