Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-06-2023 14:48

Χαιρετισμός του Αρχηγού Εθνικής Φρουράς κ. Δημόκριτου Ζερβάκη κατά την εκδήλωση βράβευσης των οπλιτών που έκαναν συστηματική χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση βράβευσης των κληρωτών οπλιτών της 2022 ΕΣΣΟ που διακρίθηκαν για τη συστηματική χρήση του Σχεδίου Δωρεάν Διακίνησης κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ της 1ης Σεπτεμβρίου 2022 και της 31ης Μαΐου 2023.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος της Εθνικής Φρουράς για τη μέριμνα και την ασφάλεια του προσωπικού της.

Η Εθνική Φρουρά αποτελεί ένα από τα ζωτικότερα τμήματα της κυπριακής κοινωνίας. Περιλαμβάνει στις τάξεις της το πιο ζωντανό και, παράλληλα, το πλέον ελπιδοφόρο κομμάτι, τους νέους. Το όλο εγχείρημα του ΣΔΔΟΕΦ σχεδιάστηκε και υλοποιείται με αποκλειστικό γνώμονα τους οπλίτες μας.

Για την διεκπεραίωση, συμμετέχουν στο Σχέδιο 19 αδειούχες εταιρείες λεωφορείων σε 99 δρομολόγια, καλύπτοντας τη διακίνηση των οπλιτών θητείας, συμβασιούχων οπλιτών και ΔΕΑ όλων των στρατοπέδων, από και προς όλες τις επαρχίες και αστικά κέντρα της Φρουράς διαμονής τους.

Πρωταρχικό μέλημα του Σχεδίου είναι η παροχή δωρεάν, γρήγορης και κυρίως ασφαλούς διακίνησης των Εθνοφρουρών κατά τις εξόδους τους. Το εν λόγω σχέδιο απαλλάσσει τις οικογένειες των εθνοφρουρών από περιττά έξοδα και προσωπικό χρόνο που θα προϋπόθετε η μετακίνηση με δικά τους μέσα, ενώ η μεταφορά των παιδιών τους βρίσκεται στα χέρια επαγγελματιών οδηγών.

Η Εθνική Φρουρά, έχοντας διαπιστώσει μέσα από την πολυετή αξιοποίηση του ΣΔΔΟΕΦ ότι έχουν μειωθεί στο ελάχιστο οι κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων, επιδιώκει συνεχώς την επέκταση της χρήσης του από όσο το δυνατό περισσότερους εθνοφρουρούς.

Για την επιτυχία της προσπάθειας αυτής, επιζητούμε συνεχώς και την υποστήριξη και συνεργασία των γονέων των εθνοφρουρών. Στόχος μας είναι και με τη συνδρομή των γονέων, να αναγνωρίσουν οι εθνοφρουροί μας την αυξημένη ευθύνη και το ρίσκο που αναλαμβάνουν από τους τροχαίους κινδύνους που προκύπτουν από τη χρήση ΙΧ οχημάτων ή άλλων ΙΧ μέσων σε σχέση με το λεωφορείο, για μετακίνηση κατά τις άδειες - εξόδους τους από και προς τα στρατόπεδα, καθώς και την αντίστοιχη ευθύνη έναντι τυχόν συνεπιβατών τους.

Θα πρέπει ωστόσο να μην ξεχνάμε, όπως ανάφερε και ο κ. Υπουργός, ότι όσα κίνητρα και αν προσφέρουμε, όσες πρωτοβουλίες και αν αναλάβουμε, τίποτα δεν εξασφαλίζουμε αν δεν αναπτυχθεί και εμπεδωθεί η οδική συνείδηση και η ορθή χρήση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας από όλους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Εθνική Φρουρά, ασπαζόμενη την πιο πάνω θέση, έχει επεκτείνει την κυκλοφοριακή αγωγή μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατιωτικής αγωγής. Παράλληλα, μέσω μιας πιο συστηματικής διαπαιδαγώγησης των οπλιτών αλλά και των στελεχών της, επιδιώκει να συμβάλει στις προσπάθειες που καταβάλλονται για μείωση των τροχαίων οδικών συγκρούσεων στον καλύτερο δυνατόν βαθμό.

Το Σχέδιο Δωρεάν Διακίνησης Οπλιτών της Εθνικής Φρουράς έχει ενταχθεί πλέον στην καθημερινότητα των μονάδων μας. Μεγάλος αριθμός οπλιτών μας διακινούνται καθημερινά σε όλα τα δρομολόγια της ελεύθερης Κύπρου με ασφάλεια.

Με τη σημερινή λοιπόν ευκαιρία που μου δίνεται, θέλω να συγχαρώ τους οπλίτες που βρίσκονται ανάμεσα μας και θα τιμηθούν, αλλά θέλω να τονίσω ότι στο πρόσωπο τους τιμώνται και όλοι οι οπλίτες που συμμετέχουν σε αυτό το σχέδιο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην CNP Ασφαλιστική, τόσο για την ευγενική προσφορά του χώρου, όσο και για την συνεχή και διαρκή στήριξη με την παροχή κινήτρων στους εθνοφρουρούς, όπως αυτή της χορήγησης των ηλεκτρονικών ταμπλετών, με τις οποίες θα βραβεύσουμε σε λίγο τους τιμώμενους οπλίτες.

Σας ευχαριστώ.

(ΑΦ/ΕΧΡ)