Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-06-2023 13:58

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος παρακολούθησε άσκηση πυρόσβεσης

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ξενοφώντος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου και Υπεύθυνο Συντονιστή για τον Μηχανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Πυρκαγιών Υπαίθρου και Δασών κ. Ανδρέα Α. Γρηγορίου και τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών κ. Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, παρακολούθησε σήμερα, 8 Ιουνίου 2023, την άσκηση πυρόσβεσης εντός της Νεκρής Ζώνης στην περιοχή Ατσά. Η άσκηση για κατάσβεση της πυρκαγιάς διοργανώθηκε από το Τμήμα Δασών, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο κ. Υπουργός, αφού ενημερώθηκε για το σενάριο της άσκησης, παρακολούθησε την πορεία της και συνεχάρη τον Διευθυντή και το προσωπικό του Τμήματος Δασών για την άρτια εκτέλεσή της. Ο κ. Ξενοφώντος επεσήμανε το μεγάλο αίσθημα ευθύνης και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του προσωπικού που συμμετείχε στην άσκηση, η οποία σημείωσε ότι πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητα για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών στην περιοχή εντός της Νεκρής Ζώνης.

Η αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στον τόπο μας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα ουσιώδους ασφάλειας, γι’ αυτό και πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αποτελεί η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες, ενώ το Υπουργείο, μέσω του Τμήματος Δασών, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για προστασία των δασοκαλυμμένων εκτάσεων από τη φωτιά.

Στη συνέχεια, ο κ. Υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στη Δασική Περιφέρεια Τροόδους.

(ΜΓ)