Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-06-2023 11:32

Δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας με την ευκαιρία της έναρξης των Παγκύπριων Εξετάσεων

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου επισκέφθηκε σήμερα το Λύκειο Δασούπολης με την ευκαιρία της έναρξης των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε: «Είναι σήμερα η πρώτη μέρα των Παγκύπριων Εξετάσεων για τη σχολική χρονιά 2022-2023. Είναι 5.250 περίπου οι μαθητές μας, οι μαθήτριες αλλά και οι απόφοιτοι/ες του παρακάθονται σήμερα, γιατί, όπως γνωρίζουμε, στα Νέα Ελληνικά όλοι και όλες οι υποψήφιοι/ες είναι παρόντες και παρούσες.

Ευχόμαστε λοιπόν καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες μας, γιατί γνωρίζουμε πόσο κρίσιμη είναι η στιγμή αυτή. Το μήνυμα που δίνουμε είναι ότι δεν αποτελεί το τέλος η συγκεκριμένη εξέταση, αλλά ακριβώς το αντίθετο: την αρχή για μια πορεία που μπορεί να είναι λαμπρή και αυτό εξαρτάται κυρίως από τους ίδιους και τις ίδιες.

Συνεπώς, είναι μια εξέταση η οποία ναι μεν θα τους/τις βοηθήσει να αποφασίσουν τι θα κάνουν στο μέλλον, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια δοκιμασία από τις πάρα πολλές δοκιμασίες τις οποίες θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν στη ζωή τους.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους τα καλύτερα, χωρίς άγχος και με πολλή αυτοπεποίθηση να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να προσπαθήσουν να αποδώσουν, σε αυτό το γραπτό και σε όλα τ’ άλλα που θα έρθουν μέχρι το τέλος του Ιούνη, με τον καλύτερο τρόπο, ό,τι έχουν μάθει κυρίως αυτή τη χρονιά, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια».

ΙΠ