Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-02-2018 13:22

Επίδοση διαπιστευτηρίων του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Τουρκμενιστάν

Σε ειδική τελετή που έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2018 στην Άσκαμπατ, πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσική Ομοσπονδία κος Λεωνίδας Σ. Μαρκίδης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του και ως πρέσβης της Δημοκρατίας στο Τουρκμενιστάν. Τα διαπιστευτήρια παρέλαβε, εκ μέρους του Προέδρου της χώρας κ. Gurbanguly Berdimuhamedov,  η Πρόεδρος της Βουλής κα. Akja Nurberdyeva.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του ο Πρέσβης κ. Μαρκίδης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς τον Πρόεδρο Berdimuhamedov και τις καλύτερες του ευχές για προσωπική ευημερία και ευημερία στον λαό του Τουρκμενιστάν. Ο Πρέσβης εξέφρασε την ετοιμότητά του να εργαστεί για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

Η κα  Nurberdyeva συνεχάρη τον Πρέσβη για την ανάληψη των καθηκόντων του και   αναφέρθηκε στις προοπτικές που υπάρχουν για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Τουρκμενιστάν. Ενημέρωσε επίσης εκτενώς για τις προτεραιότητες της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής του Προέδρου  Berdimuhamedov, ιδιαίτερα στους τομείς της ανάπτυξης, της επιστήμης της παιδείας και του πολιτισμού.

Σε ξεχωριστή συνάντησή του με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Vepa Hαjiev, ο Πρέσβης κ. Μαρκίδης τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό ενώ συζήτησαν θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων των δύο χωρών. Υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η επιθυμία για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων τους σε όλους τους τομείς, με ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτικό, οικονομικό, επενδυτικό και τουριστικό τομέα αλλά και στον τομέα της ενέργειας.

------------------------

ΜΓ/ΕΙ