Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-01-2018 15:56

ΥΜΕΕ Μάριος Δημητριάδης: Από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη βελτίωση των επιπέδων κυβερνοασφάλειας στην Κύπρο

«Η σημασία της ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο δε μπορεί να υποτιμηθεί από κανένα», τόνισε ο Υπουργός, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού που απηύθυνε στο ετήσιο Συνέδριο για την Κυβερνοασφάλεια που διοργανώθηκε από Γραφείο του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ).

Η κυβερνοασφάλεια, ανέφερε, αποτελεί σημαντική πρόκληση για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των κρίσιμων υποδομών του τόπου μας. Τέτοιες υποδομές, εντοπίζονται μεταξύ άλλων στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της υγείας, της προμήθειας νερού, των τραπεζών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των ψηφιακών υπηρεσιών.

Από το 2013, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή η Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν γίνει, όπως σημείωσε ο κ. Υπουργός, σημαντικά βήματα για τη βελτίωση των επιπέδων κυβερνοασφάλειας στη χώρα μας. Εάν λάβουμε υπόψη τις δυσκολίες και τους περιορισμένους πόρους, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει βιώσει ο τόπος μας, πρόσθεσε, προσδίδεται ακόμη μεγαλύτερη αξία στις σημαντικές προσπάθειες που έγιναν από τις αρμόδιες αρχές και τους εμπλεκόμενους φορείς για τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Ο κ. Δημητριάδης επεσήμανε, παράλληλα, ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για την ανάπτυξη και υλοποίηση των δράσεων της Στρατηγικής, αλλά και η σωστή εφαρμογή των νέων νομοθεσιών στο τομέα της ασφάλειας πληροφοριών είναι πολύ σημαντική.

«Η σωστή εφαρμογή του πλαισίου που προωθείται από τη νέα στρατηγική, προάγει την ανάπτυξη και αναβάθμιση των επιπέδων ασφάλειας των κρίσιμων υποδομών πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη μείωση της εγκληματικότητας, την διασφάλιση της εμπιστοσύνης των πολιτών και την ενεργή συμμετοχή της Κύπρου στις σχετικές διεργασίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», συμπλήρωσε ο κ. Υπουργός.

Καταλήγοντας, ο κ. Δημητριάδης κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εργαστούν μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες για επίτευξη των στόχων της Κυβερνοασφάλειας που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχή ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της ψηφιακής στρατηγικής γενικότερα.

------------------------------
ΔΚ/ΕΑ/ΕΙ