Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-09-2018 16:19

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας Κύπρου και Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού

Αναβαθμίζεται η υφιστάμενη συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος

Το κοινό ενδιαφέρον τους για την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών, καθώς και την επιθυμία τους να εφαρμόσουν ένα κοινό πρόγραμμα δράσης για την προώθηση του κοινού σκοπού τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, επιβεβαίωσαν σήμερα Αστυνομία Κύπρου και Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, με την υπογραφή Μνημονίου για την μεταξύ τους συνεργασία. Σκοπός του μνημονίου η περαιτέρω αναβάθμιση της προαγωγής της ασφάλειας και της ευημερίας των πολιτών.

Το μνημόνιο υπογράφηκε μεταξύ του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου και του Προέδρου του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού κ. Ηλία Δημητρίου, στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Με την υπογραφή του μνημονίου, Αστυνομία και Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, αναβαθμίζουν τη συνεργασία τους όσον αφορά στην αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, στην οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών, την παροχή βοήθειας, την εκπαίδευση και κατάρτιση σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και την ενημέρωση και διαφώτιση του κοινού.

Μιλώντας κατά την τελετή, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Αστυνομία έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια μορφές διαβούλευσης και συνεργασίας με τους πολίτες και τους οργανωμένους φορείς που τους εκπροσωπούν» αναζητώντας, όπως επισήμανε «κοινά πεδία ενδιαφέροντος και δράσης, υλοποιώντας ταυτόχρονα τη νέα προσέγγιση σε ότι αφορά στην Κοινοτική Αστυνόμευση. Μια προσέγγιση», συνέχισε «που εδράζεται στη συνεργασία με τους πολίτες και εμπερικλείει την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, που έχουν ως κέντρο βάρους την πρόληψη των κινδύνων, την κατανόηση των προβλημάτων, την ενδυνάμωση των μορφών παρέμβασης για προστασία των πιο ευάλωτων και εκτεθειμένων σε ποικίλες απειλές, τμημάτων της κοινωνίας μας».

Αναφερόμενος στη σημερινή υπογραφή του μνημονίου ο κ. Χρυσοστόμου, τόνισε ότι «η αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας και του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, έχει για εμάς, ως φορέας διαφύλαξης της κοινωνικής συνοχής, βαρύνουσα σημασία, αφού ο εθελοντισμός, πέρα από σημαντική πηγή προσφοράς στην κοινωνία, αποτελεί βασική παράμετρο διατήρησης της κοινωνικής συνοχής».

Με τη σειρά του ο κ. Δημητρίου υπογράμμισε τη σημασία της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας, για το Συμβούλιο Εθελοντισμού, για το οποίο, όπως είπε, αποτελεί φωτεινό ορόσημο για την επίτευξη του σκοπού του. Χαρακτήρισε μάλιστα την υπογραφή του μνημονίου ως επισφράγιση μιας πολυετούς και επιτυχημένης συνεργασίας, με θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία. «Στόχος μας», κατέληξε «μέσα από αυτή την κοινή προσπάθεια, είναι η ευημερία και η καλή ποιότητα ζωής στην κοινωνία μας».

-------------------------

ΕΙ