Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-02-2018 09:11

Μήνυμα του Επίτροπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης – 22η Φεβρουαρίου

Κάθε χρόνο στις 22 Φλεβάρη, οι πρόσκοποι όλου του κόσμου έρχονται πιο κοντά με την Ημέρα Σκέψεως, μια γιορτή αφιερωμένη στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου, στην ειρήνη, την φιλία, στην κοινή προσπάθεια όλων των μικρών και μεγάλων της γης, να χτίσουν έναν κόσμο αδελφωμένο. Για τους πρόσκοπους και οδηγούς η «Ημέρα Σκέψεως» είναι μια ευκαιρία να ταξιδέψει η σκέψη στους αδελφούς σε όλο τον κόσμο, αναλογιζόμενοι τις αξίες του προσκοπισμού και του οδηγισμού που μεταξύ άλλων αναφέρονται στην παγκόσμια συναδέλφωση, ειρήνη, κατανόηση, αλληλεγγύη.

Τα τελευταία δύο χρόνια, οι εορτασμοί της Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης επικεντρώθηκαν στον τριετή στόχο της Παγκόσμιας Οδηγικής Οργάνωσης: Συνδέομαι – Αναπτύσσομαι –Επιδρώ (Connect – Grow – Impact). Γιορτάστηκαν οι σημαντικές συνδέσεις που δημιουργεί το Κίνημα και οι οποίες μοιράστηκαν ανάμεσα στους νέους ώστε να μπορούν να έχουν την εμπειρία του τι σημαίνει να είναι κάποιος μέρος του Παγκόσμιου Οδηγισμού. Το θέμα της φετινής ημέρας έχει να κάνει με την θετική επίδραση και αλλαγή. Η επίδραση για τους Οδηγούς και Πρόσκοπους σχετίζεται με το να μπορεί κάποιος είτε ατομικά είτε συλλογικά να φέρει την αλλαγή. Mε την φετινή μέρα συμπληρώνεται το θέμα της τριετίας όπου γιορτάζεται ο θετικός αντίκτυπος που έχει το Κίνημα τόσο στη ζωή των μελών του όσο και των κοινοτήτων τους. Για πρώτη φορά επιδιώκεται η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης να γίνει ένα παγκόσμιο μωσαϊκό από πρεσβευτές της αλλαγής – οι μικρές ατομικές αλλαγές δημιουργούν μια ολοκληρωμένη και μεγαλύτερη εικόνα αλλαγής όπου η επίδραση όλων μαζί είναι μεγαλύτερη.

Στον τόπο μας οι πρόσκοποι και οι οδηγοί αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι της νεολαίας το οποίο συμμετέχει ενεργά σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες. Προτάσσοντας την ανιδιοτελή προσφορά και την ομαδική εργασία ξεχωρίζουν με τις δράσεις τους ειδικότερα την τελευταία δύσκολη οικονομικά περίοδο που διένυσε η πατρίδα μας. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν την πλούσια δράση τους και την αφοσίωση τους στο κοινωνικό έργο που επιτελούν και θα συνεχίσουν να συμβάλουν θετικά στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας.

Τη σημερινή μέρα ας αδράξουμε την ευκαιρία και να σκεφτούμε τον ρόλο και τη δράση μας στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ας ασπαστούμε τις αξίες και αρετές του προσκοπισμού και οδηγισμού και ας προβληματιστούμε και να αναρωτηθούμε πως θα ήταν ο κόσμος αν κυριαρχούσε η αγάπη και η φιλία. Χρόνια πολλά σε όλους τους οδηγούς και προσκόπους του τόπου μας και του κόσμου.

______________

ΑΧ/ΣΧ