Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-09-2018 11:38

Απλά μέτρα προστασίας από ιδιοκτήτες και προσωπικό καταστημάτων κατά των διαρρήξεων και κλοπών

Επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη των διαρρήξεων και των κλοπών σε καταστήματα και άλλα υποστατικά, οι ιδιοκτήτες και το εργασιακό προσωπικό των καταστημάτων συμβουλεύονται όπως λαμβάνουν περαιτέρω μέτρα για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας τους.

Ενδεικτικά, παρατίθεται πιο κάτω σειρά προληπτικών μέτρων που προτρέπονται να λαμβάνουν για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των καταστημάτων και της περιουσίας τους.

  • Κατά τις ώρες κλεισίματος του καταστήματος αφήνουμε ανοικτές και χωρίς περιεχόμενο τις ταμειακές μηχανές του καταστήματος.
  • Δεν αφήνουμε μεγάλα χρηματικά ποσά σε επισφαλή σημεία.
  • Φροντίζουμε να είναι καλά κλειδωμένο το κατάστημα μας, έχοντας ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς και δεν αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.
  • Κατά τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος, δεν αφήνουμε εκτεθειμένη την προσωπική μας περιουσία, όπως η τσάντα, το πορτοφόλι ή το κινητό τηλέφωνο και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές μας.
  • Εάν τα εμπορεύματα του καταστήματος μας διαθέτουν σειριακούς αριθμούς, τηρούμε αρχείο των σειριακών αριθμών τους, ώστε να είναι εφικτός ο εντοπισμός και η αναγνώριση των εμπορευμάτων σε περίπτωσης κλοπής τους.
  • Εάν στο κατάστημα μας υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, βεβαιωνόμαστε ότι τα έχουμε θέσει σε λειτουργία, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχουμε ότι αυτά δεν έχουν υποστεί οποιαδήποτε βλάβη που τα καθιστά εκτός λειτουργίας.

 Προτρέπονται οι ιδιοκτήτες και εργασιακό προσωπικό καταστημάτων να βρίσκονται σε εγρήγορση, ιδιαίτερα κατά το χρόνο μεταφοράς χρημάτων όταν ανοίγουν ή κλείνουν το κατάστημα τους.

Καλείται το κοινό να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που εντοπίσει πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως την Αστυνομία στον τηλεφωνικό αριθμό άμεσης επέμβασης 112 ή 199, ή τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Σημειώνεται τέλος πως, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη σωματική ακεραιότητα, ασφάλεια και υγεία μας, αποφεύγουμε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως να αντιδράσει και επιθετικά εναντίον μας. Η διακριτική παρατήρηση των υπόπτων προσώπων και η άμεση ενημέρωση της Αστυνομίας είναι ο ασφαλέστερος χειρισμός τέτοιων περιστατικών εκ μέρους των πολιτών.

--------------------------

ΕΙ