Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-09-2018 09:49

Στη Ρώμη για την Περιφερειακή Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη μεταβαίνει ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου αναχωρεί σήμερα για τη Ρώμη, όπου θα συμμετάσχει στην 68η Περιφερειακή Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, που θα πραγματοποιηθεί στις 17-20 Σεπτεμβρίου 2018. Στη Σύνοδο συμμετέχουν εκπρόσωποι από 53 χώρες μέλη της Ευρώπης, καθώς και αντιπρόσωποι άλλων ευρωπαϊκών οργανισμών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, θα γίνει αξιολόγηση της υλοποίησης του οδικού χάρτη για την Ατζέντα 2030 για Βιώσιμη Ανάπτυξη, βασισμένη στη Στρατηγική Υγείας 2020. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν τρόπους προώθησης της Δημόσιας Υγείας στον ΠΟΥ-Περιφέρεια Ευρώπης με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, και θα συζητήσουν τη στρατηγική υγείας και ευημερίας για τους άντρες και το σχέδιο δράσης για βελτίωση της ετοιμότητας και της ανταπόκρισης σε θέματα Δημόσιας Υγείας. Η συζήτηση θα εστιάσει επίσης στις ασθένειες που προλαμβάνονται από τους εμβολιασμούς, με ιδιαίτερη έμφαση στο περιφερειακό σχέδιο δράσης για τους εμβολιασμούς. Τέλος, θα γίνει παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Έκθεσης Υγείας και θα μελετηθούν οι μεταρρυθμίσεις του ΠΟΥ και οι επιπτώσεις τους στο περιφερειακό γραφείο Ευρώπης.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Ιωάννου θα έχει συναντήσεις με ομόλογούς του, τον Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus, καθώς και τη Διευθύντρια Περιφέρειας Ευρώπης κ. Zsuzsana Jakab.

(MKY)

Σχετικά Ανακοινωθέντα