Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-09-2018 14:38

Με αγρότες, παραγωγούς και Κοινοτικά Συμβούλια Δευτεράς και Αρακαπά συναντήθηκε ο Υπουργός Γεωργίας

Τις επιδιώξεις και τις πολιτικές του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αλλά και τις προκλήσεις που έχει ενώπιον του στην προσπάθεια να στηρίξει τη γεωργική δραστηριότητα και την αειφόρο ανάπτυξη της υπαίθρου, ανέπτυξε ο Κώστας Καδής σε συναντήσεις που είχε με αγρότες/παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στις περιοχές Δευτεράς και Αρακαπά και με τα Κοινοτικά Συμβούλια των δύο κοινοτήτων, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2018, αντίστοιχα.

Τα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της υπαίθρου, καθώς και εισηγήσεις για αντιμετώπισή τους, τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, αναδεικνύοντας τη διάθεση όλων για συνεννόηση και συνεργασία.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στο πολύ σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας και στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για ορθή διαχείριση και κατανομή των διαθέσιμων υδατικών πόρων. Αναφέρθηκε, επίσης, στην προσπάθεια βελτίωσης της διαδικασίας καταβολής των αποζημιώσεων σε πληγέντες γεωργούς, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το 50% της αποζημίωσης των ανομβριόπληκτων παραγωγών σιτηρών, εσπεριδοειδών και μεσπίλων, καταβλήθηκε ήδη εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, όπως είχε εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αποφασιστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, τον περασμένο Ιούνιο. Τόνισε ακόμα, ότι οι αντίξοες συνθήκες που προκαλεί η παρατεταμένη ανομβρία στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, είναι θέμα που απασχολεί έντονα την Κυβέρνηση και συζητείται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, ο Κώστας Καδής ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στις συναντήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αναφερόμενος κυρίως στην αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών με στόχο τη βελτίωση της θέσης του αγρότη/παραγωγού στην αγροδιατροφική αλυσίδα καθώς και στον εκσυγχρονισμό της γεωργικής ασφάλισης, προς όφελος των ίδιων των αγροτών.

(ΜΑΚ)