Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-09-2018 15:27

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού η Δράση #Be Active at Work, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, η δράση #Be Active at Work – Άσκηση στον Εργασιακό Χώρο, η εναρκτήρια δράση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού που στοχεύει στην ενθάρρυνση των πολιτών για αύξηση της φυσικής δραστηριότητας για καλύτερη ποιότητα ζωής

 Η Διά Βίου Πρέσβειρα #Be Active Κάλλη Χατζηιωσήφ, μαζί με εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, παρουσίασαν ένα πρόγραμμα ευεξίας και ενδυνάμωσης για όλους τους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κι έστειλε μήνυμα για την αξία της καθημερινής άσκησης ως διέξοδο στην πίεση του άγχους της καθημερινότητας.

Το «παρών» τους στην εκδήλωση έδωσαν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου κα  Αίγλη Παντελάκη, ο Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης κ. Κυπριανός Λούης, η Γενική Επιθεωρήτρια κα Ελένη Κάρνου, καθώς και επιθεωρητές και λειτουργοί από όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου. Από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού το «παρών» της έδωσε η εθνική συντονίστρια του προγράμματος κα Ιωάννα Παρασκευοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προγραμματίζει ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων δράσεων και δημιουργικών δραστηριοτήτων στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με όλες τις χώρες της Ευρώπης, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει προκηρύξει τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – European School Sport Day. Κάθε σχολική μονάδα αναμένεται να λειτουργήσει με τη μορφή ενός «Αθλητικού Χωριού» (Sport Village) δημιουργώντας ευκαιρίες ενασχόλησης με διαφορετικές μορφές φυσικής δραστηριότητας.

(ΙΠ)