Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-09-2018 12:56

Το Τμήμα Περιβάλλοντος ενημερώνει για την επιχορήγηση συμμετοχής σε εκδήλωση επιλογής της ΕΕ, για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή

Στο πλαίσιο του Έργου "LIFE14 CAP/CY/000006 Cyclamen Capacity Building", το Εθνικό Σημείο Επαφής προσκαλεί ενδιαφερόμενους να δηλώσουν ενδιαφέρον για επιχορήγηση συμμετοχής σε εκδήλωση της επιλογής τους, εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Η εκδήλωση μπορεί να είναι, μεταξύ άλλων, συνέδριο, εργαστήριο, σεμινάριο, network event κ.ά.

Σκοπός της επιχορήγησης, είναι η ανταλλαγή εμπειριών, βέλτιστων πρακτικών και προώθηση της διάδοσης και χρήσης των αποτελεσμάτων των έργων (πιθανή αναπαραγωγή και εμπορευματοποίηση αποτελεσμάτων) που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος «LIFE» σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με κύριο στόχο την ενθάρρυνση των δράσεων δικτύωσης που θα οδηγήσουν σε μελλοντικές διακρατικές συνεργασίες και υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα «LIFE».

Αιτήσεις για επιχορήγηση συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν από κυπριακούς φορείς, οι οποίοι έχουν ήδη επωφεληθεί  ή πιθανόν να επωφεληθούν μελλοντικά (είναι δικαιούχοι ή πιθανοί αιτούντες) από το Πρόγραμμα «LIFE» ή «LIFE+» και κυπριακούς φορείς, που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν πρόταση στο Πρόγραμμα «LIFE» κατά την επόμενη πρόσκληση υποβολής προτάσεων (2019), για εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κράτη μέλη το 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω επιχορήγηση έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Έργου «LIFE Cyclamen» ή στο τηλέφωνο 22408919.

Ο αριθμός των επιχορηγήσεων που θα δοθούν είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας αίτησης.

Το Πρόγραμμα «LIFE» έχει ως κύριο στόχο τη χρηματοδότηση και υποβοήθηση της εφαρμογής της κοινοτικής περιβαλλοντικής πολιτικής και νομοθεσίας. Απευθύνεται σε οργανισμούς, ερευνητικά κέντρα, ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς,  επιχειρήσεις, Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης. Περισσότερα για το Πρόγραμμα «LIFE» στην ιστοσελίδα www.lifecyclamen.com.cy