Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-09-2018 17:44

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά τον εντοπισμό των δύο αγοριών που είχαν απαχθεί το πρωί

Μετά τον εντοπισμό των δύο αγοριών που είχαν απαχθεί το πρωί από το σχολείο τους, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου προέβη σε δηλώσεις έξω από το κέντρο συντονισμού στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας ως ακολούθως:

«Πριν από λίγο είχαμε δηλώσει ότι όσο το λιγότερα λέγονται, τόσο το καλύτερο και αποδεικνύεται ότι αυτή η ρήση είναι σοφή. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχει μεγάλη σημασία το πώς αναλύονται σωστά οι πληροφορίες, χωρίς διαρροή πληροφοριών που μπορεί να εμποδίσει την πληρέστερη διερεύνηση μιας υπόθεσης. Μέσα από τη σωστή ανάλυση των πληροφοριών τελικά είχαμε κατάληξη και μάλιστα την κατάληξη που όλοι θέλαμε: Να βρεθούν τα παιδιά και να είναι καλά στην υγεία τους. Τα παιδιά είναι καλά, αλλά αντιλαμβάνεστε την ψυχολογική τους κατάσταση.

Ο δράστης έχει συλληφθεί και πρόκειται για άτομο ηλικίας 35 ετών, που δεν έχει απασχολήσει προηγουμένως την Αστυνομία για οποιοδήποτε ζήτημα, ούτε για θέματα παιδεραστίας, όπως μπορεί να διαδιδόταν. Ερευνώνται όλες οι πληροφορίες και τα κίνητρα τα οποία υπάρχουν. Φαίνεται ότι πιθανόν κίνητρο να ήταν τα λύτρα.

Αυτή τη στιγμή οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στην οικογένεια των παιδιών και στους γονείς τους που έχουν περάσει μαρτυρικές ώρες. Η Αστυνομία θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες μετά από πληρέστερη διερεύνηση».

Ερωτηθείς εάν ζητήθηκαν λύτρα, ο κ. Υπουργός είπε ότι ερευνάται το ενδεχόμενο να είναι αυτά τα κίνητρα του δράστη. «Δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφόρηση περαιτέρω γύρω από το θέμα αυτό για να μπορώ να πω ότι το κίνητρο είναι αυτό. Ερευνάται το ενδεχόμενο αυτό», εξήγησε και ευχήθηκε τα παιδιά να ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατόν αυτό το οποίο έχουν βιώσει.

_____________

(ΕΚ/ΣΧ)