Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-10-2018 12:12

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε επιταγές με εισφορές για ενίσχυση των πυρόπληκτων στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, 4 Οκτωβρίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο, επιταγές συνολικού ύψους 324 χιλιάδων ευρώ για ενίσχυση των πυρόπληκτων στην Ελλάδα.

Η πρώτη επιταγή, ύψους 224 χιλιάδων ευρώ, επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Άλφα Κύπρου κ. Ανδρέα Παπαέλληνα και η δεύτερη επιταγή ύψους 100 χιλιάδων ευρώ επιδόθηκε, εκ μέρους του ΠΑΣΥΞΕ, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Χάρη Λοϊζίδη.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, ο κ. Παπαέλληνας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «χάρη στην κινητοποίηση των ανθρώπων του Άλφα Κύπρου, είχε διοργανωθεί μια έκτακτη εκπομπή από την οποία ο Άλφα έχει μαζέψει περίπου 224 χιλιάδες ευρώ οι οποίες παραδόθηκαν σήμερα στον Πρόεδρο. Ο στόχος είναι η αναστήλωση των Δήμων και των συνοικισμών».

Από την πλευρά του, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως επέδωσαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εισφορά του Συνδέσμου Ξενοδόχων «που ήταν προϊόν μιας προσπάθειας που έγινε αμέσως μετά τα γεγονότα στο Μάτι, για να βοηθήσουμε και εμείς με τον δικό μας τρόπο την προσπάθεια που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία να ανεγείρει το συγκεκριμένο νοσοκομείο στην Ελλάδα».

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την προσφορά τόσο του Άλφα Κύπρου όσο και του ΠΑΣΥΞΕ, σημειώνοντας ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί από εισφορές, μαζί και με το ποσό που προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία, θα χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση νοσοκομείου στην πληγείσα περιοχή. 

(ΡΜ/ΜΓ)