Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-10-2018 14:04

Αντιπροσωπεία της Βουλής θα συμμετάσχει στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ, στη Βιέννη

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων αναχωρεί αύριο Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, για τη Βιέννη, για να συμμετάσχει στη  Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), η οποία πραγματοποιείται στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2018, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η αντιπροσωπεία απαρτίζεται από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας κ. Μαρίνο Σιζόπουλο και τους βουλευτές κ. Άριστο Δαμιανού, κα Ελένη Σταύρου και κ. Ζαχαρία Κουλία. Την αντιπροσωπεία συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής κα Χαρά Παρλά και ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Α’ κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης.

Κατά τη Διάσκεψη, θα συζητηθούν τα θέματα «Ασφάλεια, Μετανάστευση και Έλεγχος των Εξωτερικών Συνόρων», «η Ευρωπαϊκή συνεισφορά στη βελτίωση της πολιτικής και ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία», καθώς και «η Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων». Θα συζητηθούν επίσης το μέλλον της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, η στρατιωτική κινητικότητα στην ΕΕ στο πλαίσιο της μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας (PESCO), καθώς και ο ρόλος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ως βασικού εταίρου στο διάλογο μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

Θα πραγματοποιηθεί, εξάλλου, η καθιερωμένη συνάντηση των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ, για συντονισμό δράσεων επί θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της Διάσκεψης.

(ΑΧ/ΕΙ)