Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-10-2018 17:59

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ στην εκδήλωση για τον αείμνηστο Αρχηγό του 23ου Συστήματος Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων Λάρνακας

Γεννημένος στη Λάρνακα το 1939, ο Ερρίκος Λανίτης, ο «Αρχηγός» όπως τον λέγαμε όλοι, υπήρξε από μικρός υπόδειγμα προσφοράς και ενεργούς συμμετοχής στα κοινά της πόλης της Λάρνακας. 

Λάτρευε τη μουσική και για αυτό είχε ιδρύσει διάφορες μουσικές ορχήστρες, αγαπούσε τη φωτογραφία και ήταν ιδρυτής του Συνδέσμου Επαγγελματιών Φωτογράφων, βασικό στέλεχος στην Πολιτική Άμυνα σαν εκπαιδευτής Επικοινωνίας, ιδρυτής  και μέλος της Προοδευτικής Κίνησης Λάρνακας και του Σκοπευτηρίου Λάρνακας. Διετέλεσε, επίσης, Πρόεδρος του Φωτογραφικού Συνδέσμου Λάρνακας καθώς και των Ραδιοερασιτεχνών Λάρνακας.

Σωστός οικογενειάρχης και υπόδειγμα ήθους, παντρεύτηκε την Ανίτα Χατζηκυριάκου με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά τον Τάσο και τον Ιωσήφ.

Στον προσκοπισμό πρόσφερε από το 1949. Διετέλεσε Αρχηγός του 23ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων, ίδρυσε τη Φιλαρμονική του 23ου Συστήματος Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων, συνέβαλλε πάντα στην διοργάνωση των jamporee on the air. Συνέχισε την εθελοντική του δράση στον  προσκοπισμό ως έφορος και αργότερα ως μέλος των παλαιών προσκόπων έως την ημέρα που έφυγε.

Εγώ τον γνώρισα όταν, από μικρός, έγινα μέλος του 23ου Συστήματος Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων Λάρνακας, ξεκινώντας από Λυκόπουλο. Με ένα χαμόγελο που αφόπλιζε, πράος και υπομονετικός ήταν ένας εμψυχωτής για τα μικρά παιδιά και τους νέους. Αυστηρός, αλλά δίκαιος, τίμιος, χωρίς ανάγκη προβολής.

Η εθελοντική προφορά έχει πολλές μορφές. Θέματα υγείας, προστασία του περιβάλλοντος, στήριξη σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και πολλά άλλα. Εξίσου σημαντικό όμως είναι η εθελοντική προσφορά στη νεολαία, προσφορά η οποία συμβάλλει στη διαμόρφωση των σωστών αξίων και χαρακτήρων στα παιδιά και τους νέους. Αξίες οι οποίες λειτουργούν ως το καλύτερο εργαλείο πρόληψης, αλλά και αναπτύσσουν την προσωπικότητα και τις δεξιότητες. Αυτή είναι η σημαντικότερη για μένα προσφορά του Αρχηγού Ερρίκου. Χωρίς τους καταλλήλους Βαθμοφόρους/Καθοδηγητές, ο Προσκοπισμός δεν μπορεί να εφαρμόσει το πετυχημένο παιδαγωγικό του έργο. Ο Ερρίκος Λανίτης ήταν ένας ολοκληρωμένος καθοδηγητής νεολαίας.

Παίρνοντας τη σκέψη μου πίσω, έρχονται οι μνήμες με τον Αρχηγό να μας διασκεδάζει στις εκδρομές και κατασκηνώσεις, τραγουδώντας, παίζοντας μαζί μας αλλά και δίνοντας μας συμβουλές. Εκατοντάδες παιδιά και νέοι της Λάρνακας είχαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν μέσα από τον προσκοπισμό και την καθοδήγηση του Αρχηγού Ερρίκου. Αναγνωρίζουμε σήμερα το σημαντικό ρόλο που μπορούν να έχουν άνθρωποι όπως τον Αρχηγό Ερρίκο στην κοινωνία.

Αυτός ήταν ο άνθρωπος Ερρίκος. Ένα πρότυπο παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς, και η προτομή αυτή θα μας θυμίζει τις αξίες που αντιπροσώπευε ο Αρχηγός μας, ιδιαίτερα για εμάς που είχαμε την τιμή να τον έχουμε στη ζωή μας. Θα τον έχουμε για πάντα στην καρδιά μας.

-------------------------

(ΜΓΕΙ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα