Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-10-2018 14:50

Ημερίδα για τον «Μετασεισμικό έλεγχο των κτηρίων» για τους πολιτικούς μηχανικούς, από τη Δύναμη Πολιτικής Άμυνας, και ΥΠΕΣ, ΕΤEΚ και ΣΠΟΛΜΗΚ, στις 18 Οκτωβρίου

Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας Κύπρου σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) συνδιοργανώνουν εκπαιδευτική ημερίδα, με τίτλο: «Μετασεισμικός Έλεγχος Κτηρίων» την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 8:30 π.μ., στο ξενοδοχείο «Κλεοπάτρα», στην Λευκωσία.

Σκοπός της ημερίδας είναι η εκπαίδευση των πολιτικών μηχανικών της χώρας μας, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στον κομβικό ρόλο που έχουν να επιτελέσουν μετά από ένα καταστροφικό σεισμό, σύμφωνα με το σχέδιο «Εγκέλαδος», που είναι η αξιολόγηση και η μετέπειτα αποκατάσταση των ζημιών.

Στην ημερίδα θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στην ταχεία αυτοψία, τον επανέλεγχο των κτηρίων που έχουν πληγεί από το σεισμό, καθώς και τις ελάχιστες απαιτήσεις για τη σύνταξη μελετών για την αποκατάσταση των κτηρίων. Επιπρόσθετα, θα αναλυθούν θέματα διαχείρισης φυσικών καταστροφών.

Η παρουσίαση των θεμάτων θα γίνει από Πολιτικούς Μηχανικούς της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της Ελλάδας οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Την ημερίδα θα προσφωνήσει ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Κύπρος Κυπριανού.

(ΜΛ/ΣΧ)