Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-10-2018 12:17

Ανακοίνωση Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων αναφορικά με την αναστολή των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Cobaltair Ltd

Το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής ανακοίνωσής του αναφορικά με την αναστολή των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Cobaltair Ltd, επιθυμεί να πληροφορήσει το κοινό τα ακόλουθα:

(α)    Οι επιβάτες που θα ταξίδευαν στις 17 ή 18 Οκτωβρίου 2018, με πτήσεις που ακυρώθηκαν, παρακαλούνται όπως εξασφαλίσουν οι ίδιοι εισιτήρια μονής διαδρομής σε οικονομική θέση για τον επαναπατρισμό τους. Οι εν λόγω επιβάτες θα πρέπει να παρουσιάσουν τα αποδεικτικά στοιχεία έκδοσης του εισιτηρίου στο Λογιστήριο του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων για την αποζημίωση τους.  Για περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο και χρόνο υποβολής της αποζημίωσης θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.  Εναλλακτικά, επιβάτες που δεν πρόλαβαν να εκδώσουν εισιτήρια, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα που αναφέρονται πιο κάτω για εξασφάλιση εισιτηρίων για τον επαναπατρισμό τους.

(β)    Όσοι από τους υπόλοιπους επιβάτες, Κύπριοι ή ξένοι, θα ταξίδευαν με Cobaltair μέχρι και την 24η Οκτωβρίου 2018 και επιθυμούν να επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα ακόλουθα τηλέφωνα για να εξασφαλίσουν εισιτήριο μονής διαδρομής για τον επαναπατρισμό τους, το κόστος του οποίου θα αναλάβει το κράτος.

        TopKinisis: 22869999

        OrthodoxouTravel: 24841100

(γ)    Επιβάτες οι οποίοι έχουν αγοράσει εισιτήρια με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες μπορούν να απευθύνονται στις τράπεζές τους για πληροφορίες που αφορούν τυχόν αποζημίωση τους.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επισημαίνει ότι οι πιο πάνω ρυθμίσεις δεν αποτελούν νομική υποχρέωση του κράτους αλλά γίνονται για διευκόλυνση των επιβατών.  Παράλληλα σημειώνεται ότι οι εν λόγω διευθετήσεις δεν απαλλάσσουν την Cobaltair Ltd από οποιεσδήποτε υποχρεώσεις έναντι των πελατών της.