Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-10-2018 13:33

Δηλώσεις της ΥΜΕΕ κας Βασιλικής Αναστασιάδου για το θέμα της αναστολής του πτητικού προγράμματος της αεροπορικής εταιρείας Cobaltair Ltd.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των επιβατών, λόγω της αναστολής των εργασιών της αεροπορικής εταιρείας Cobaltair Ltd.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η Υπουργός Μεταφορών κα Βασιλική Αναστασιάδου, μετά από την ολοκλήρωση σύσκεψης, στο Υπουργείο, το κράτος θα καλύψει το κόστος επαναπατρισμού των επιβατών που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με πτήσεις της Cobaltair, μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου.

Το Υπουργείο Μεταφορών, πρόσθεσε η κα Υπουργός, θεωρεί υποχρέωσή του να βοηθήσει τους επιβάτες που εγκλωβίστηκαν είτε στην Κύπρο είτε εκτός Κύπρου, οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους.

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους επιβάτες, η Υπουργός Μεταφορών είπε πως όσοι έχουν αγοράσει τα εισιτήριά τους με πιστωτική κάρτα, μπορούν να απευθύνονται στις τράπεζές τους για να τους κατευθύνουν για τον τρόπο αποζημίωσής τους.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως τα μέτρα που αποφασίστηκαν από το Υπουργείο, δεν απαλλάσσουν την εταιρεία από τις υποχρεώσεις της έναντι των πελατών της.

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως λυπηρή κατάσταση, σημείωσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ερωτηθείσα κατά πόσον η Κυβέρνηση ήταν ενήμερη για την οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η εταιρεία Cobaltair Ltd., η κα Αναστασιάδου, ανέφερε πως το Υπουργείο παρακολουθεί την οικονομική κατάσταση των εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο επί συνεχούς βάσης, τόσο σε ό,τι αφορά στα επίπεδα ασφάλειας όσο και την οικονομική τους κατάσταση.

Επεσήμανε πως όταν διαπιστώθηκε πως η Cobalt αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, κλήθηκε επανειλημμένα ενώπιον της αρμόδιας Αρχής αδειοδότησης του Υπουργείου, για να καταθέσει στοιχεία και πληροφορίες για την οικονομική της κατάσταση, τα προγράμματά και τους σχεδιασμούς της, για χρηματοδότηση των πτητικών της προγραμμάτων.

«Μας ζητήθηκε από την εταιρεία κάποιος χρόνος να εξεύρει χρηματοδότες για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν τα κατάφερε και έτσι το αποτέλεσμα ήταν να μας ανακοινώσει την αναστολή των εργασιών της», ανέφερε.

Κληθείσα να αναφέρει κατά πόσον η εταιρεία είχε ζητήσει οικονομική ενίσχυση από το κράτος, επεσήμανε πως μια εταιρεία δεν μπορεί να λάβει κρατική ενίσχυση καθώς αυτό είναι παράνομο με βάση το κοινοτικό κεκτημένο.

Ερωτηθείσα τέλος, εάν υπάρχει και άλλη εταιρεία με παρόμοια προβλήματα, τόνισε πως όλες οι εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο παρακολουθούνται επί τακτικής βάσης.

(ΔΚ)