Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-10-2018 17:32

Οι πολιτικοί μηχανικοί της Κύπρου εκπαιδεύονται στην αξιολόγηση και αποκατάσταση των ζημιών μετά από ένα σεισμό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 18 Οκτωβρίου, παγκύπριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για πολιτικούς μηχανικούς, σε σχέση με την αξιολόγηση κτηρίων που έχουν πληγεί από τον σεισμό.  Το πρόγραμμα διοργάνωσε η Πολιτική Άμυνα, σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου  Εσωτερικών, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου και τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών. Εκπαιδευτές ήταν ειδικοί από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Ελλάδος.

Η θεματική  περιλάμβανε το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο των παρεμβάσεων από πολιτικούς μηχανικούς, την πρώτη ταχεία αυτοψία, αμέσως μετά τον σεισμό, καθώς και τον δευτεροβάθμιο έλεγχο, για σκοπούς αποκατάστασης.

Η Κύπρος βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή της Μεσογείου, το ενδεχόμενο σεισμού είναι πολύ πιθανό, οι δε πόλεις της στα νότια παράλια του νησιού (όπου και ο μεγαλύτερος σεισμικός κίνδυνος) καταστράφηκαν, κατ’ επανάληψη, από το φαινόμενο, κατά τους ιστορικούς χρόνους. Η Πολιτική Άμυνα έχει εκπονήσει το Σχέδιο «Εγκέλαδος» για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από ενδεχόμενο σεισμό, στο οποίο λαμβάνουν μέρος πενήντα περίπου κρατικές υπηρεσίες και μη-κρατικοί οργανισμοί.

_______________

/ΣΧ