Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-10-2018 12:43

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Στατιστικής 2018-2019

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Στατιστικής στις 20 Οκτωβρίου 2018, διεξάγεται για δεύτερη φορά ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Στατιστικής. Ο διαγωνισμός καθιερώθηκε από το Ευρωπαϊκό Στατιστικό Σύστημα (ΕΣΣ) που αποτελείται από τις Στατιστικές Υπηρεσίες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ευρωπαϊκή Στατιστική Yπηρεσία (Eurostat). Στην Κύπρο, ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Στατιστική Υπηρεσία, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Κυπριακή Στατιστική Εταιρεία.

Ο διαγωνισμός έχει επίκεντρο τη στατιστική επιστήμη και τις επίσημες στατιστικές. Στόχος του διαγωνισμού είναι να προωθήσει τη στατιστική παιδεία, να κεντρίσει την περιέργεια και το ενδιαφέρον των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών για τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, να αναδείξει τον ρόλο των στατιστικών σε διάφορες πτυχές της κοινωνίας και να προωθήσει την ομαδικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών για την επίτευξη κοινών στόχων. 

Ο διαγωνισμός είναι δομημένος σε δύο μέρη, έναν εθνικό διαγωνισμό που διοργανώνεται από τις εθνικές στατιστικές Αρχές στην τοπική γλώσσα και τον ευρωπαϊκό τελικό που θα διοργανωθεί από την Eurostat. Οι νικητές των εθνικών διαγωνισμών θα λάβουν μέρος στον ευρωπαϊκό τελικό, ο οποίος θα διοργανωθεί στην αγγλική γλώσσα.

Ως εναρκτήριο λάκτισμα για την προώθηση του διαγωνισμού και την πρόσκληση συμμετοχών έχει οριστεί η Ευρωπαϊκή Ημέρα Στατιστικής (20 Οκτωβρίου 2018). Η εθνική φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2018 - Μαρτίου 2019 και ο ευρωπαϊκός τελικός θα διεξαχθεί μεταξύ Απριλίου και Μαΐου του 2019.

Πληροφορίες για τους κανονισμούς, τις ημερομηνίες, τα βραβεία και τις συμμετοχές είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: http://esc2019-cyprus.cystat.gov.cy

(ΜΓ)

 

 

            

Σχετικά Ανακοινωθέντα