Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-10-2018 13:49

Παρέμβαση της βουλεύτριας Σ. Κυριακίδου στις εργασίες της Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημοκρατία μέσω του Νόμου, στη Βενετία

Άρχισαν σήμερα, 19 Οκτωβρίου 2018, στη Βενετία οι εργασίες της 116ης Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Δημοκρατία μέσω του Νόμου, γνωστής ως «Επιτροπής Βενετίας». Στις εργασίες συμμετέχει η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ),  βουλεύτρια κα Στέλλα Κυριακίδου, ως εκπρόσωπος της  ΚΣΣΕ.  

Σε ομιλία της για το θέμα της συνεργασίας της ΚΣΣΕ με την Επιτροπή Βενετίας, η κα Κυριακίδου προέβη σε εκτενή ενημέρωση για τα κύρια θέματα που απασχόλησαν την Κοινοβουλευτική Συνέλευση, από την τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Βενετίας, τον περασμένο Ιούνιο και για τις επισκέψεις Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων και Προέδρων Κοινοβουλίων οι οποίοι και προσφώνησαν την ΚΣΣΕ στις Συνόδους Ιουνίου και Οκτωβρίου 2018. Αναφέρθηκε επίσης στη τρέχουσα Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Κροατία.  

Στη συνέχεια, η κα Κυριακίδου, αφού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες εκθέσεις που υιοθετήθηκαν από τη Συνέλευση κατά την τρέχουσα περίοδο, ενημέρωσε για τα συμπεράσματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης από την παρακολούθηση εκλογών που διεξήχθησαν πρόσφατα σε χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν. Η Κύπρια βουλευτής αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στη διαδικασία αλλαγής του Κανονισμού Λειτουργίας της Συνέλευσης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην έγκριση ή αμφισβήτηση διαπιστευτηρίων εθνικών αντιπροσωπειών της ΚΣΣΕ, την εκπροσώπηση, αλλά και το δικαίωμα ψήφου τους.

Η κα Κυριακίδου απάντησε, τέλος, σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής Βενετίας που αφορούσαν στη γενικότερη συνεργασία μεταξύ των δύο Σωμάτων.

(ΜΓ/ΕΙ)