Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-10-2018 14:47

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ενημερώνει για τη μεταβίβαση ιδιοκτησίας μηχανοκίνητων οχημάτων

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) πληροφορεί το κοινό ότι κατά το τελευταίο διάστημα γίνονται αγοραπωλησίες οχημάτων χωρίς να συμπληρώνεται η μεταβίβαση ιδιοκτησίας στους νέους ιδιοκτήτες.

Αποτέλεσμα της αδιαφορίας αυτής είναι η δημιουργία πολλών και σύνθετων προβλημάτων στους πωλητές οχημάτων, όπως η εμπλοκή των νέων αγοραστών σε δυστυχήματα, η παράνομη στάθμευση και άλλων τροχαίων αδικημάτων που καλούνται να υποστούν τις συνέπειες. Τα προβλήματα αυτά αναμένεται να πολλαπλασιαστούν με την επικείμενη λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης, γιατί τα εξώδικα και οι βαθμοί ποινής θα αποστέλλονται στον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη, δηλαδή στον πωλητή αντί στον αγοραστή εάν η μεταβίβαση ιδιοκτησίας δεν ολοκληρωθεί.  Γι’ αυτό καλούνται οι ιδιόκτητες-πωλητές οχημάτων να φροντίζουν να γίνεται η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας στους νέους αγοραστές προτού παραδώσουν το όχημα τους, να εκδίδουν έστω και απλή ενυπόγραφη παραλαβή του οχήματος από τον αγοραστή, και να ενημερώνουν το ΤΟΜ για την πώληση του οχήματος, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο του Τμήματος «Γνωστοποίηση Αλλαγής Ιδιοκτησίας».

Οι νέοι ιδιοκτήτες–αγοραστές των οχημάτων έχουν υποχρέωση άμεσα να φροντίζουν για τη μεταβίβαση του οχήματος στο όνομά τους, σύμφωνα με τις πρόνοιες των περί Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεων Κανονισμών του 1984, όπως αυτοί τροποποιήθηκαν μέχρι σήμερα.

(ΜΛ/ΕΙ)