Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-10-2018 20:38

Χαιρετισμός Διευθύντριας Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κας Σόφης Μιχαηλίδη στην εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του πρώτου μεταμοσχευτή Γιώργου Κυριακίδη

Εγώ σήμερα δεν βρίσκομαι εδώ για να μιλήσω για τον Γιώργο Κυριακίδη. Δυστυχώς δεν είχα την τιμή να τον γνωρίσω όταν βρισκόταν εν ζωή και να εμπνευστώ από το έργο του. Η «γνωριμία» μας έγινε μόλις πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της ετοιμασίας της έκθεσης προς τιμήν του, την οποία μπορείτε να απολαύσετε απόψε.

Παρόλα αυτά, εκείνο που ενώνει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών με τον δρα Κυριακίδη είναι η αποστολή για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για τα ιδιαίτερα και ευαίσθητα ζητήματα των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων. Όπως πολύ σωστά ανέφερε η Σταυριανή, οι καφενέδες και οι πλατείες έγιναν πλέον facebook και twitter. Όμως, το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε παραμένει το ίδιο με τότε: Όλοι να αντιληφθούμε πως ένα φουλάρι ή ένα ρολόι δεν είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορούμε να μείνει από ένα αγαπημένο μας πρόσωπο.

Κυρίες και κύριοι,

Όταν το Συμβούλιο Μεταμοσχεύσεων απευθύνθηκε στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ζητώντας τη συμβολή μας στη διοργάνωση μιας πολύπλευρης εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, δεν χρειάστηκε να το σκεφτούμε πολύ. Στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών θεωρήσαμε χρέος και υποχρέωσή μας προς την κοινωνία να ανταποκριθούμε θετικά και να εξεύρουμε όλα τα εργαλεία που θα βοηθούσαν στη μεγαλύτερη και αρτιότερη επικοινωνία του μηνύματος.

Μεταξύ άλλων, εμπνευστήκαμε και ετοιμάσαμε τα δύο διαφημιστικά βίντεο που παρακολουθήσαμε, τα οποία άρχισαν ήδη να προβάλλονται σε τηλεόραση, κινηματογράφο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ για τη συνεργασία τους για τη διάδοση του μηνύματος αλλά και τους Άντυ και Χριστόφορο Ροδίτη για την παραγωγή.

Στο ίδιο πνεύμα και για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες θα φτάσουν σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο, αναπτύξαμε έντυπα με σημαντικές πληροφορίες για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις. Τα έντυπα θα διανεμηθούν, και ευχαριστώ τον φίλο δ/ντη των Κυπριακών Ταχυδρομείων κ. Αντρέα Γρηγορίου για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας για συνεργασία και δωρεάν διανομή στα νοικοκυριά της Κύπρου, ενώ τα ίδια έντυπα τοποθετήθηκαν σε διάφορα άλλα σημεία, όπως νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΟ και ΚΕΠ και το Γραφείο μας.

Τέλος, διαπιστώνοντας πως ολοένα και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν το διαδίκτυο αναζητώντας πληροφόρηση, αναπτύξαμε εξειδικευμένη και δια-δραστική  ιστοσελίδα, στην οποία περιλαμβάνονται οι απαραίτητες πληροφορίες για τις διαδικασίες και τους κανονισμούς που ισχύουν στην Κύπρο για τη μεταμόσχευση οργάνων.

Κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Συμβούλιο Μεταμοσχεύσεων και το Υπουργείο Υγείας που συμπεριέλαβαν το Γραφείο μας στο έργο τους. Σας διαβεβαιώνω πως όταν ο σκοπός είναι τόσο συγκινητικός και ιερός, εμείς θα δηλώνουμε παρόντες.

Και οφείλω πραγματικά να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για την ειλικρινή κατάθεση δουλειάς, αλλά και της ψυχής τους σε αυτή την προσπάθεια. Τον Δημήτρη Κωνσταντίνου για τον συντονισμό της εκστρατείας, την Λέλια Λαμπριανίδου για τη δημιουργία των σεναρίων, τη Λουίζα Φάντη για την παραγωγή των ταινιών, την Αντωνία Σωκράτους για τον σχεδιασμό και έκδοση του έντυπου υλικού, τη Μαρία Καλλίδου για τη δημιουργία της ιστοσελίδας, τη Στεφανία Πάντζη για τον συντονισμό της διαδικτυακής μετάδοσης και τα κοινωνικά δίκτυα, τον Χρίστο Αβραμίδη για την καλλιτεχνική έμπνευση και δημιουργία της έκθεσης, αλλά και τη Μαργαρίτα Κυριάκου, την καρδία του ΓΤΠ στο γραφείο του Υπουργού Υγείας.

Η προσπάθεια για ενημέρωση του κοινού δεν σταματά ποτέ. Με σεβασμό και πολλή ευαισθησία κάναμε τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, με τη δέσμευση πως η ομάδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε οποιοδήποτε εγχείρημα συμβάλλει προς τη γνώση, την πληροφόρηση, την ενημέρωση και την εμπλοκή του κοινού, στις καλές πρακτικές και προσπάθειες του κράτους.

Θα ήθελα να κλείσω λέγοντας πως για κάποιους από εμάς δυστυχώς θα έρθει εκείνη η δύσκολη ώρα που θα χρειαστεί να αποχωριστούμε πολύτιμους ανθρώπους της ζωής μας. Έχουμε όμως την επιλογή μας να σώσουμε τους πολύτιμους ανθρώπους των διπλανών μας. Και η ηθική ικανοποίηση από αυτή μας την απόφαση δεν μπορεί να μας αφήνει ασυγκίνητους. Εξάλλου, είμαστε λαός που μπορεί να υπερηφανεύεται για την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά του. Νομίζω αυτό θα ήταν και το καλύτερο μνημόσυνο για τον Γιώργο Κυριακίδη.

________________

ΜΚΥ/ΣΧ