Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-11-2018 13:11

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΓΤΠ και Ανοικτού Πανεπιστημίου για τη συνδιοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου "Κυριάκου Χαραλαμπίδη Επίσκεψις"

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η συνεργασία αυτή εμπίπτει στο πλαίσιο δραστηριοποίησης του ΓΤΠ για την προώθηση της Ιστορίας και του πολιτισμού, καθώς και της συνεργασίας με τον κόσμο της γνώσης και της έρευνας και της δραστηριοποίησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού μέσω διοργάνωσης υψηλού κύρους διεθνών συνεδρίων.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία αφορά τη συνδιοργάνωση του Διεθνούς Συνεδρίο, με τίτλο: «Κυριάκου Χαραλαμπίδη Επίσκεψις: ρετροσπεκτίβα στο έργο του ποιητή των ευρέων ελληνικών οριζόντων», αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους εν ζωή Έλληνες ποιητές, κάτοχο του Κρατικού Βραβείου Ποίησης της Κύπρου, της Ελλάδας και της Ακαδημίας Αθηνών, και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Στο εν λόγω Διεθνές Συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές από έξι χώρες και δώδεκα πανεπιστήμια και θα διεξαχθεί στη Λευκωσία στις 31 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου 2019.

Τη συμφωνία υπέγραψαν, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η Διευθύντρια του ΓΤΠ κα Σόφη Μιχαηλίδου και ο Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας, Πρύτανης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

(ΑΠ/ΑΜ/ΕΙ)