Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-11-2018 21:56

Χαιρετισμός Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου στην εκδήλωση φωταγώγησης του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’

Παγκόσμιος Μήνας Ευαισθητοποίησης για την Προωρότητα

Η σημερινή εκδήλωση είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή και όμορφη. Η Κύπρος συμπαρατάσσεται με περισσότερες από 100 χώρες παγκόσμια και μέσα από ειδικές εκδηλώσεις, όπως είναι η φωταγώγηση του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’ στο μωβ χρώμα της προωρότητας, δηλώνει τη δέσμευσή της να συμβάλει στην πρόληψη των πρόωρων γεννήσεων, αλλά και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα πρόωρα μωρά και τις οικογένειές τους.

Η 17η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας και ο Νοέμβρης ως ο Παγκόσμιος Μήνας Ευαισθητοποίησης για την Προωρότητα, και στο πλαίσιο αυτό κορυφώνονται οι ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τις προκλήσεις και τις συνέπειες της πρόωρης γέννησης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αγαπητοί φίλοι,

Στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου νοσηλεύονται κάθε χρόνο περίπου 800 νεογνά από ολόκληρη της Κύπρο, ανάμεσά του και νεογνά 23 εβδομάδων και άνω, με βάρος γέννησης από 400 γραμμάρια και με σοβαρά και περίπλοκα προβλήματα. Το ψηλό επίπεδο εξειδικευμένης φροντίδας και κατάρτισης του ιατρικού και νοσηλευτικού  προσωπικού της Μονάδας έχει ως αποτέλεσμα η Κύπρος να καταγράφει ποσοστό επιβίωσης των νοσηλευόμενων νεογνών που αγγίζει το 98%.

Η ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που προσφέρονται από τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και το Μακάρειο Νοσοκομείο γενικότερα αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας.

Στην προσπάθεια αυτή για συνεχή ενίσχυση και αναβάθμιση, σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οργανωμένες ομάδες, όπως ο Σύνδεσμος «Θερμοκοιτίδα Αγάπης», ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο, συμβάλλοντας με την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας τόσο για τα ίδια τα νεογνά όσο και για τις οικογένειές τους.

Θα ήθελα, τελειώνοντας, να σας συγχαρώ για αυτή την πρωτοβουλία να φωταγωγήσετε το Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στο χρώμα της προωρότητας, αναδεικνύοντας την ανάγκη για πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα.

Εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο σας. Σας ευχαριστώ.

(MKY)