Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-11-2018 12:36

Η γαστρονομία σημαντικό στοιχείο του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού διοργάνωσε πρόσφατα, με μεγάλη επιτυχία, δύο εξειδικευμένα σεμινάρια για το Κυπριακό Πρόγευμα, στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού.

Τα σεμινάρια απευθύνονταν στο προσωπικό ξενοδοχειακών μονάδων, όπως μάγειρες, σερβιτόρους ή άτομα υποδοχής εστιατορίου, οι οποίοι εξυπηρετούν τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια του προγεύματος

Κύριος στόχος των σεμιναρίων ήταν, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση του προσωπικού για τα τοπικά προϊόντα, πώς αυτά χρησιμοποιούνται, ποια η διατροφική αξία τους, τα χαρακτηριστικά και ο τρόπος παρασκευής των συνταγών, ώστε να είναι σε θέση να πληροφορήσουν κατάλληλα τον επισκέπτη.

Επιπλέον, επειδή πολύ σημαντική κρίνεται και η αισθητική παρουσίαση του προγεύματος, το πρόγραμμα περιελάμβανε και θεματική ενότητα, για τη σωστή διακόσμηση και ανάδειξη των προϊόντων στο μπουφέ.

Το Κυπριακό Πρόγευμα υλοποιεί και στηρίζει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI).

Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση του τοπικού γαστρονομικού πολιτισμού της Κύπρου ως βασικός παράγοντας για διατηρηθεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη γαστρονομία στη ξενοδοχειακή βιομηχανία του νησιού. Επιπροσθέτως, το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση του κοινωνικού ρόλου της τουριστικής βιομηχανίας και στην υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων και παραγωγών. Μέχρι σήμερα έχουν ενταθεί στο πρόγραμμα 57 ξενοδοχεία παγκύπρια.

Ενδιαφέρουσα δράση του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, με στόχο την προώθηση παραδοσιακών προϊόντων της Κύπρο, αποτελεί και η διοργάνωση, για ένα μήνα και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σε κεντρικό εστιατόριο του Λονδίνου, ειδικού γεύματος με την επωνυμία «Halloumi Brunch», το οποίο έχει ως κύριο συστατικό το χαλούμι. Αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος ανάδειξης του πιο διάσημου τυριού της Κύπρου και μέσω αυτού της γαστρονομικής παράδοσής μας.

(ΜΛ/ΣΧ)