Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-11-2018 09:25

Εκστρατεία ελέγχου παιδικών παιχνιδιών από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, εν όψει των Χριστουγέννων

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και με στόχο την προώθηση της ασφάλειας κυρίως των παιδιών, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης για τα παιδικά παιχνίδια, των οποίων η ζήτηση και η χρήση είναι αυξημένη κατά την περίοδο αυτή.

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 19/11 – 14/12/2018 και κατά τη διάρκεια της προγραμματίζεται να ελεγχθούν πέραν των 100 σημείων λιανικής πώλησης παιχνιδιών παγκύπρια καθώς και είκοσι υποστατικά στα οποία υπάρχουν εγκατεστημένες μηχανές αυτόματης πώλησης παιχνιδιών, με σκοπό τον εντοπισμό και απόσυρση επικίνδυνων και μη συμμορφούμενων παιδικών παιχνιδιών. Κατά την εκστρατεία θα γίνει επίσης σχετική ενημέρωση των οικονομικών φορέων. 

Παράλληλα, η Υπηρεσία θα συνεχίσει να ενημερώνει τους καταναλωτές με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει ετοιμαστεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας νέο ενημερωτικό έντυπο, με τίτλο: «Συμβουλές για Ασφαλή Χριστούγεννα». Το έντυπο προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη ατυχημάτων που παρατηρούνται συχνά κατά τις εορταστικές μέρες. Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας το ενημερωτικό έντυπο, με τίτλο: «Κίνδυνοι από μικρά αντικείμενα», το οποίο προσφέρει καθοδήγηση για το πως οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών μέχρι τριών ετών ώστε να τα κρατήσουν μακριά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο οι καταναλωτές όσο και οι οικονομικοί φορείς, μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλέφωνα:

  • Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200930
  • Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150
  • Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160
  • Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613

(ΑΧ)