Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-11-2018 11:36

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

Αναμένω και ευελπιστώ οι δηλώσεις Τσαβούσογλου να αφυπνίσουν όσους ζουν σε ιδεατούς κόσμους είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Προσερχόμενος στην εκδήλωση του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, και κληθείς από δημοσιογράφους να πει κατά πόσο προβληματίζει την πλευρά μας το γεγονός ότι η Τουρκία δεν δίνει ημερομηνία συνάντησης στην κα Λουτ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «δεν έχω υπόψη μου αν η κα Λουτ ζήτησε συνάντηση και την αρνήθηκε η Τουρκία. Θέλω να είμαι ειλικρινής.

Συνεπώς, αυτό που αναμένουμε είναι κινήσεις από την ίδια την κα Λουτ οι οποίες να της δώσουν την ευκαιρία να επανέλθει προκειμένου να γίνει ένας εντατικός διάλογος για τη διαμόρφωση του πλαισίου αναφοράς».

Ερωτηθείς αν υπήρξαν τέτοιες κινήσεις από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι βλέπουμε μια ανήσυχη ηρεμία στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν σημαίνει ότι η ηρεμία είναι και κάτι αρνητικό».

Σε ερώτηση πόσο δυσκολεύουν τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού οι δηλώσεις Τσαβούσογλου ότι πρέπει οι Ελληνοκύπριοι να «ξυπνήσουν από το όνειρο» της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων και της κατάργησης των εγγυήσεων, ο Πρόεδρος είπε ότι «περισσότερο οι δηλώσεις αναμένω και ευελπιστώ να αφυπνίσουν όσους ζουν σε ιδεατούς κόσμους».

Τέλος, σε ερώτηση αν ξεκαθαρίζει το θέμα με το ΓεΣΥ, ο Πρόεδρος απάντησε ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το ΓεΣΥ.

(ΡΜ/ΜΓ)