Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-11-2018 15:25

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη στη συνέντευξη Τύπου για το «Πρωτάθλημα Junior NBA Κύπρου»

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή τη διοργάνωση του «Πρωταθλήματος Junior NBA Κύπρου». Η διοργάνωση υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Το πρόγραμμα “Junior ΝΒΑ” αποτελεί μια πετυχημένη καινοτομία που έχει δημιουργηθεί κάτω από την ομπρέλα του κορυφαίου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης στον κόσμο και το οποίο επεκτάθηκε εδώ και μερικά χρόνια και στην Ευρώπη. Tο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με προθυμία αποδέχθηκε την πρόταση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για υιοθέτηση του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος στην Κύπρο και είμαστε απόλυτα σίγουροι για την επιτυχία του.

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας προκειμένου να εντάξουν τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό στο καθημερινό τους πρόγραμμα, υιοθετώντας έναν υγιή τρόπο ζωής. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, συνιστά αναμφίβολα και τη βάση του οικοδομήματος της αναπτυξιακής καλαθόσφαιρας της Κύπρου.

Σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον επίτιμο προσκεκλημένο, στη σημερινή παρουσίαση του προγράμματος Junior ΝΒΑ, έναν πραγματικό θρύλο της ελληνικής και ευρωπαϊκής καλαθοσφαίρισης, τον κύριο Ντράγκαν Ντάρλατς, ο οποίος αγωνίστηκε στους Σικάγο Μπουλς και σήμερα αποτελεί πρεσβευτή του Junior ΝΒΑ στην Ευρώπη.

Καλωσορίζω επίσης στην Κύπρο και την εκπρόσωπο του Junior ΝΒΑ Ευρώπης κυρία Σέρνιβετς Βάντζια. Σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητά μου παιδιά μου,

Προσωπικά, ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και η Κυβέρνηση γενικότερα, θεωρούμε υποχρέωσή μας να είμαστε παρόντες σε τέτοιες στιγμές και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που σχετίζεται με τον αθλητισμό. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επένδυση στον αθλητισμό αποτελεί σημαντική και αναγκαία πρωτοβουλία προς ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τους νέους μας. Γι’ αυτό άλλωστε, στρατηγική προσέγγισή μας είναι ο αθλητισμός να καταστεί εργαλείο για μια καλύτερη κοινωνία, ώστε να επιτύχουμε, εκτός από τη σωματική και ψυχική ευεξία, την προώθηση βασικών κοινωνικών αξιών, να φέρουμε πιο κοντά τους ανθρώπους, να εδραιώσουμε επιλογές υγιούς ενασχόλησης για τους νέους και ταυτόχρονα να συμβάλουμε στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Με απόλυτη προσήλωση στη δέσμευσή μας, προχωρούμε αποφασιστικά στην υλοποίηση πολλών έργων που αφορούν στον αθλητισμό. Αξίζει να αναφέρουμε εν συντομία ότι -μεταξύ άλλων- προχωρήσαμε στη σύσταση επιτροπής με συμβουλευτικό χαρακτήρα η οποία θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε θέματα αθλητισμού, με σκοπό τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για τον Αθλητισμό και τη θέσπιση Ενιαίας Αθλητικής Νομοθεσίας. Η νεοσύστατη αυτή επιτροπή αθλητισμού την οποία εκπροσωπούν όλοι οι κεντρικοί φορείς του αθλητισμού ΚΟΑ-ΚΟΕ-ΥΠΠ θα συμβάλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του αθλητικού γίγνεσθαι.

Καταληκτικά, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες προς την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για τη μακρόχρονη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς επίσης και προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα στην Επιθεώρηση Φυσικής Αγωγής, η οποία ανέλαβε τον συντονισμό του προγράμματος.

Εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα και να απολαύσετε το πρωτάθλημα με όλες τις συγκινήσεις, τις αρετές και τις αξίες που μπορεί η καλαθοσφαίριση και γενικότερα ο αθλητισμός να προσφέρει.

 (IΠ)