Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-11-2018 16:01

Υπεγράφη το Συμβόλαιο για εγκατάσταση ανελκυστήρων σε έξι υφιστάμενες πολυκατοικίες στον κυβερνητικό οικισμό "Άγιος Ιωάννης", στην Λάρνακα

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοινώνει ότι στις 19 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η υπογραφή του Συμβολαίου σε σχέση με το Έργο: «Συνέχιση/συμπλήρωση κατασκευής φρεατίων από σκυρόδεμα και μεταλλική κατασκευή, και εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 6 υφιστάμενες πολυκατοικίες στον κυβερνητικό οικισμό 'Άγιος Ιωάννης’, στην Λάρνακα». Το Συμβόλαιο υπεγράφη στα κεντρικά γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Το έργο αποτελεί συνέχιση του έργου, το οποίο εκτελούσε εργοληπτική εταιρεία της οποίας το Συμβόλαιο είχε τερματιστεί εξ υπαιτιότητάς της.

Το Συμβόλαιο υπογράφηκε από την Διευθύντρια του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως κα Αθηνά Αριστοτέλους – Κληρίδου, εκ μέρους του Εργοδότη που είναι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, και από το Διευθυντή της Εργοληπτικής Εταιρείας Ξ.Α. Κοντεάτης & Υιοί Λτδ. κ Μιχάλη Κοντεάτη, εκ μέρους της Αναδόχου Εταιρείας, έναντι του ποσού των €729.588,31 συν Φ.Π.Α.

Οι κατασκευές αναμένεται να συμπληρωθούν, σύμφωνα με το Συμβόλαιο, σε περίοδο 12 μηνών.

Το πρόγραμμα Εγκατάστασης Ανελκυστήρων σε υφιστάμενες πολυκατοικίες Κυβερνητικών  Οικισμών αφορά 380 περιπτώσεις παγκυπρίως. Η υλοποίησή του έχει αρχίσει από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το οποίο προχωρεί ανάλογα με τις διαθέσιμες πιστώσεις στους προϋπολογισμούς κάθε χρόνο και σύμφωνα με πίνακα προτεραιοτήτων.  Δηλαδή, προηγούνται πολυκατοικίες στις οποίες διαμένουν ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με ειδικές κινητικές ανάγκες. Μέχρι σήμερα, έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 109 υφιστάμενες πολυκατοικίες.

Επίσης προγραμματίζεται η εγκατάσταση άλλων 14 ανελκυστήρων σε υφιστάμενες πολυκατοικίες, ήτοι εννέα ανελκυστήρες σε πολυκατοικίες του Κυβερνητικού Οικισμού «Κόκκινες», της επαρχίας Λευκωσίας και πέντε  ανελκυστήρες σε πολυκατοικίες του Κυβερνητικού Οικισμού «Μακάριος ΙΙΙ» της επαρχίας Λεμεσού.

(MΛ)