Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-11-2018 19:57

Χαιρετισμός του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου στο 16ο Παγκύπριο Χειρουργικό Συνέδριο

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας να παραστώ και να χαιρετήσω το σημερινό Συνέδριο που για 16η φορά διοργανώνει η Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου.

Η επιστημονική αυτή συνάντηση, που έχει πλέον αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα για την Κύπρο, πραγματοποιείται για ακόμη μια φορά με γνώμονα την ανάδειξη του εξαιρετικού και συνεχώς εξελισσόμενου επιστημονικού και ερευνητικού επιπέδου της ιατρικής, και δη της Χειρουργικής, τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο περιφερειακό επίπεδο.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη νέων θεραπευτικών δυνατοτήτων και μεθόδων σε συνδυασμό με τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, και η δυνατότητα ανταλλαγής γνώσεων, προβληματισμών και επιστημονικής εμπειρίας έχουν αναδειχθεί σε αιχμή του δόρατος για τα ιατρικά συνέδρια και τους επαγγελματίες υγείας που συμμετέχουν σε αυτά.

Η Χειρουργική Εταιρεία Κύπρου αποδεικνύει στην πράξη ότι προωθεί την συνεχή και σύγχρονη εκπαίδευση μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, επιστημονικής εμπειρίας και γνώσεων μεταξύ των χειρουργών της Κύπρου και όχι μόνο.

Το επιστημονικό επίπεδο του σημερινού Συνεδρίου έχει πετύχει να βρίσκεται πολύ ψηλά, με την συμμετοχή διακεκριμένων και με διεθνή κύρος εισηγητών. Η θεματολογία του είναι πλούσια και ενδιαφέρουσα, ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της σημερινής εποχής. Πραγματεύεται θέματα τα οποία απασχολούν όχι μόνο την επιστημονική κοινότητα της χώρας μας, αλλά και ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο.

Συγκεκριμένα, επικεντρώνεται, ανάμεσα σε άλλα, σε θέματα που σχετίζονται με το καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο του παγκρέατος, τις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, τον καρκίνο του ορθού, τη Ρομποτική Χειρουργική, το τραύμα, τις χειρουργικές λοιμώξεις, κ.α.

Το Υπουργείο Υγείας έχει ως βασικό μέλημά του, πέραν της παράτασης του προσδόκιμου επιβίωσης του πληθυσμού, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων συνανθρώπων μας. Ο στόχος αυτός θα γίνει ακόμα πιο εφικτός με την εφαρμογή του ΓεΣΥ στη χώρα μας, όπου θα παρέχονται αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του πολίτη.

Σας διαβεβαιώνω ότι το Υπουργείο Υγείας πάντα θα στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται προς αυτή την κατεύθυνση. Η στήριξη του θα είναι διαχρονική και πολυεπίπεδη.

Οφείλω πραγματικά να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τη Χειρουργική  Εταιρεία Κύπρου για την άρτια διοργάνωση του σημερινού Συνεδρίου και ειδικά για τη μακροχρόνια συμβολή της στην επικοινωνία των επαγγελματιών υγείας, την διακίνηση της νέας ιατρικής γνώσης στο τομέα της υγείας, καθώς και στην προσπάθεια επιμόρφωσης και εκπαίδευσης των γιατρών.

Ευχόμενος κάθε επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας, κηρύσσω την έναρξη των εργασιών του. Είμαι σίγουρος ότι τα συμπεράσματά σας θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο στην καθημερινή ιατρική πράξη.

(ΜΚΥ)