Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-11-2018 21:17

Πολιτικές διαβουλεύσεις των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου – Κίνας, στη Λευκωσία

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Μηνάς A. Χατζημιχαήλ, καλωσόρισε σήμερα στη Λευκωσία για πολιτικές διαβουλεύσεις τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Chao Wang.

Οι δύο αξιωματούχοι εξέφρασαν την κοινή τους επιδίωξη για ενδυνάμωση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών τους σε όλους τους τομείς. Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα οποία αμφότερες πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία να προωθήσουν λόγω της προοπτικής που προσφέρεται για περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών τους σχέσεων.

Στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα έγινε μνεία στην εξαίρετη συνεργασία των δύο χωρών σε πολυμερές επίπεδο. Συζητήθηκαν περιφερειακά και διεθνή θέματα, όπως η εξέλιξη στις σχέσεις ΕΕ-Κίνας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι τελευταίες εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο έπειτα από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας, καθώς και οι διαβουλεύσεις αναφορικά με τη Νότια Σινική Θάλασσα.

Ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε για τις εξελίξεις όσον αφορά στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού προβλήματος και ευχαρίστησε για τη διαχρονική υποστήριξη της Κίνας στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Δημοκρατίας. Αναφέρθηκε με την ευκαιρία στη σημασία που η Κύπρος αποδίδει στον ρόλο της Κίνας ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ και στη συνέχιση της στήριξής της όσον αφορά στη διατήρηση των όρων εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης στο νησί ενόσω συνεχίζεται η τουρκική κατοχή.

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός κ. Wang είχε γίνει το δεκτός για εθιμοτυπική συνάντηση από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

____________

/ΣΧ