Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-12-2018 11:26

Χαιρετισμός της Διευθύντριας ΓΤΠ κας Σόφης Μιχαηλίδου στη συνέντευξη Τύπου για παρουσίαση της πρωτοβουλίας "Λέμε Όχι στο πλαστικό καλαμάκι"

Ως Διευθύντρια Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών του κράτους μέχρι σήμερα είχα τη χαρά να χαιρετίσω μια σειρά από εκδηλώσεις, να μιλήσω μπροστά από διαφορετικό κοινό και να παρουσιάσω αριθμό διαφόρων πρωτοβουλιών, αλλά πρέπει να σας πω ότι η σημερινή ημέρα είναι πραγματικά ξεχωριστή.

Σήμερα νιώθω ιδιαίτερη χαρά, γιατί τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Άγιος Σπυρίδωνας Λάρνακας μου έκαναν την τιμή να με προσκαλέσουν να συμμετάσχω κι εγώ στην προσπάθεια για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με την πρωτοβουλία τους «Λέμε Όχι στο πλαστικό καλαμάκι».

Έχοντας θέσει ένα φιλόδοξο στόχο, η ομάδα εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου Άγιος Σπυρίδωνας Λάρνακας θέλει τη βοήθειά μας. Για αυτό και οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί και συμπαραστάτες.

Η προσπάθεια αντικατάστασης των συμβατικών πλαστικών με βιοδιασπώμενα ή επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια αφορά στην κάθε επαρχία, το κάθε σχολείο, το κάθε σπίτι αλλά και τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά. 

Το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης και η μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών μίας χρήσης αποτελεί προτεραιότητα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Άγιος Σπυρίδωνας έκαναν την αρχή, είναι οι πρωτοπόροι αν θέλετε, στέλνοντάς σε όλους μας το μήνυμα πως εάν επιθυμούμε ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον για τα παιδιά μας πρέπει να δράσουμε από κοινού προτού να είναι πολύ αργά. 

Το μήνυμα αυτό έχει ληφθεί. 

Γι’ αυτό και σήμερα βρίσκονται εδώ ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού η κα Αραβέλλα Ζαχαρίου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου,  ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιάννης Γιαννάκη, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος και η κα Άντρη Αγαθοκλέους εκ μέρους της Ένωσης Κοινοτήτων.

Μαζί μας σήμερα βρίσκεται και μια ομάδα μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Ομολογητών που δεν εκπροσωπούν μονάχα τους πολίτες αλλά και το μέλλον αυτού του τόπου. Οι μαθητές που από σήμερα γίνονται πρεσβευτές της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας μεταφέροντας το μήνυμα στην οικογένεια αλλά τους φίλους τους. 

Η παρουσία όλων μας εδώ αποδεικνύει στην πράξη ότι αρκεί μια μικρή ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων και η συνεργία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για να γίνουν σημαντικά βήματα προς τα εμπρός.

Στο σημείο αυτό να ανοίξω μια παρένθεσή και να πω ότι το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αλλά και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, που αποτελεί το χορηγό επικοινωνίας αυτής της προσπάθειας, θα πράξουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε το μήνυμα αυτό να μεταφερθεί δυνατά προς όλους τους πολίτες στην Κύπρο.  

Να μου επιτρέψετε επίσης να κάνω ειδική μνεία στην Επίτροπο Περιβάλλοντος για τις πραγματικά άοκνες προσπάθειές της, όχι μόνο στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αλλά και σε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Με τις πολύπλευρες δράσεις της επιχειρεί να μας κάνει να αλλάξουμε παγιωμένες, λανθασμένες συμπεριφορές και  αυτό χρειάζεται τον σεβασμό αλλά και τη δική μας συνεισφορά. Οφείλω να πω πως η φίλη Ιωάννα, για μένα, είναι μια αισιόδοξη παρουσία στην πολιτική σκηνή του τόπου, αφού προσθέτει σε όλα τα θέματα που χειρίζεται, έντονα το αίσθημα προσωπικής ευθύνης.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω από καρδίας την εθελοντική ομάδα και τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Άγιος Σπυρίδωνας Λάρνακας, που με τις δικές τους προσπάθειες ανοίγουν τις καρδίες και τα μάτια όλων εμάς.

Θέλω να σας υποσχεθώ ότι από ‘δω και μπρος όλοι εμείς στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών «Λέμε Όχι στο πλαστικό καλαμάκι».

(ΕΦ/ΜΛ)