Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-12-2018 14:14

Ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη θα συμμετάσχει στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ κατά του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, στο Ερεβάν της Αρμενίας

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, μεταβαίνει μεθαύριο Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, στο Ερεβάν της Αρμενίας, για να συμμετάσχει ως κύριος ομιλητής στο Τρίτο Παγκόσμιο Φόρουμ κατά του Εγκλήματος της Γενοκτονίας. Ο κ. Χατζηγιάννη συμμετέχει στο Φόρουμ υπό την ιδιότητα του Εισηγητή της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Ανθρωπιστικά Θέματα, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Άλλοι κύριοι ομιλητές θα είναι, ανάμεσα σε άλλους, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας κ. Zohrab Mnatsakanyan και ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Πρόληψη της Γενοκτονίας κ. Adama Dieng.  

Βασικά θέματα συζήτησης αποτελούν, μεταξύ άλλων, η υποστήριξη της πρόληψης της γενοκτονίας μέσω της καθιέρωσης ημερών μνήμης, η συμβολή της εκπαίδευσης και των τεχνών στην πρόληψη της γενοκτονίας, καθώς και η καταπολέμηση της άρνησης της γενοκτονίας.

ΑΧ/ΕΙ